SON DAKİKA
SON DAKİKA


Karanlık gece ve gündüz
23.03.2019
Ekonomik çöküş vatandaşa karanlık gece ve gündüzler yaşatmaya başladı. Yerel seçimleri genel seçim havasına büründüren iktidarın ekonomideki başarısızlığı vatandaşı vurmaya devam ediyor. Vatandaş elektrik ve doğalgaz parasını ödeyemez hale geldi. İki yılda 14 milyon abonenin evi en az bir kere karanlığa gömüldü. Doğalgazı kesilen 5.4 milyon hane soğuk geceleri titreyerek geçirdi.
Bir yıl içerisinde elektriğe yüzde 45, doğalgaza ise yüzde 37 zam geldi. Bu fiyatlar karşısında ödemesini yapamayan vatandaş kesilen elektriğini açtırmak için yüzde 2 gecikme bedeli ve 34 lira açma kapama bedeli ödüyor. Doğalgazda ise yüzde 2 gecikme faizi, açma kapama için de 29 lira ödemek zorunda kalıyor. Doğalgaz ve elektrik örneklerine bakınca ekonominin güzel olduğunu söyleyen vallahi billahi çarpılır.

Diğer taraftan ülkemizde yoksulluk çadırları açıldı, vatandaş ucuz ürün alabilmek için yeni yüzyılda kuyruklara giriyor. Çağdaşlaştığı, geliştiği, büyüdüğü söylenilen ülkemizin vatandaşı bu yoksulluk çadırlarına mahkum hale getirildi.

Mutfakta başlayan yangın, elektrik ve doğalgaz parasını ödeyemez hale getirdi vatandaşı. Böyle bir tabloda geceler ve gündüzler nasıl aydınlık olsun? Bu ekonomik tablo karşısında vatandaş sandığa gidecek, tercihini yapacak, sandıklar açılınca sonuca bakacağız. Vatandaş ne derse doğru söyler diyeceğiz, karanlık gece ve gündüzleri yaşayıp yaşamamaya devam mı edecek hep birlikte göreceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap