SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kadınlar Günü
8.03.2019

Bugün Dünya Kadınlar Günü, bu günde yine birbirinden ilginç söylemler, kadınlarımıza iltifatlar, yada çektikleri çileler dile getirilip onlara yeterli oranda destek olunmadığına dikkat çekilecek. Kaynak tarama Dergisi’nde Burcu Rahşan Erim ile Bengü Yücens’in makalesinin girişinden bir bölüm ile başlamak isterim.

“Kadına yönelik şiddet temel insan hakları ve özgürlüklerin ihlali olup, kadın ve erkek arasında eşit olmayan güç ilişkilerinin sonucu ortaya çıkan toplumsal bir sorun ve önemli bir halk sağlığı problemidir. Son dönemde “Dünya Sağlık Örgütü” başta olmak üzere birçok kuruluş aile içi şiddetin kadına yönelik uygulanan en yaygın şiddet biçimi olduğunu vurgulamaktadır. Şiddet sonrası ilk başvurulan alanlardan biri olmasına rağmen yazık ki ülkemizde psikiyatri alanında kadına yönelik şiddet ve sığınma evlerine dair çok az sayıda yayının olması dikkat çekicidir.” Bu ifadeler kadınlarımıza istenilen ölçüde değer verilmediğini göstermekte.

Şiddet gören kadınların sığınma evlerinde barınmaları sağlanıyor. Seksen milyonu aşan ülkemizde kadın sığınma evlerinin sayısının sekiz bin olması gerektiği söyleniyor. Bu sayıya ulaşılması için çabuk adımlar atılıp şiddet mağduru kadınları çaresiz ve kimsesiz bırakmamak gerek.

Kadına şiddettin önüne geçmek adına topu yuvarlayıp İçişleri Bakanlığı’na yada Aile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na da atmamak gerek. Bu sorun toplumsal bir sorundur, herkesin elini taşın altına koyması gereken kanayan bir yaradır.

Bugünlerde istatistik bilgiler açıklanacak, mağdur olan ve yaşamını yitiren kadınlarımızın sayıları dile getirilecek. Ben işin orasında değilim. Bu aşağılık saldırıları kadınların yaşamaması için toplumun bilinçlendirilmesi şart. Sosyal bir yara olan bu konunun ilk, orta, üniversite öğreniminde ders olarak ta yer alması sağlanmalı.

Bugün adına dikkat çekmek istediğim bir başka konu ise 31 Mart’ta yerel seçim var. Şiddetten kaçan binlerce kadın güvenliklerinin sağlanamaması nedeniyle oy kullanamayacak. Bu anlamda da hükümetin gerekli tedbirleri şimdiden alması gerektiğini söylemek isterim. Sandık başında yada oy kullanma yolunda kadınlarımız şiddete uğramasın hiç olmazsa.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap