SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kaçakçılara af geliyor
17.02.2019

Sevgili okurlar, bir haberin kısa özetini sizlerin dikkatine sunmak isterim, “TBMM Genel Kurulu'ndaki maden yasa teklifine eklenen yeni bir madde ile akaryakıt kaçakçılığı yaptıkları için lisansları iptal edilen yaklaşık 800 akaryakıt istasyonuna yeniden lisans verilmesinin önü açıldı. AKP grup başkanvekillerinin de aralarında bulunduğu 8 AKP milletvekilinin önergesinin kabulü ile birlikte, akaryakıttaki kaçakçılık fiilleri affedilerek, istasyonlara yeni lisans için başvuru imkanı getirildi.” Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde herkes uyurken af operasyonu yapıldı.

Kaçakçılığa af olur mu? Enerji, Petrol, Gaz İkmal İstasyonları İşveren Sendikası'ndan uyarı geldi. EPGİS Başkanı Fesih Aktaş, affın kaçakçılığın önünü açacağı ve devletin ciddi gelir kaybı yaşayacağı uyarısını yaptı. Sormak gerek bu affı çıkaranlar neden ilgilileri ile bu konuyu tartışmaz, anlamak mümkün değil.

Aktaş, “Hepimiz biliyoruz ki, mülk sahipleri bu istasyonlarını tekrar, bilerek ve isteyerek kaçakçılık fiilini işleyecek yeni bir firmaya daha yüksek fiyatlardan kiraya verecek. Bu af yüzünden yeniden kaçakçılık fiili işleneceğinden, devletin tahsil edemeyeceği alacakları artacak ve piyasanın yeni oyuncu isimleriyle kirletilmesinin önü açılacak” dedi.

Fesih Aktaş’ın söylemlerinden yola çıkarsak bu affın kimler için çıktığını anlarız. Bu af kaçakçıyı, devletin kasına zarar vereni kurtarmıştır. Kurtarmakla kalmamıştır özendirmiştir. Nasıl olsa af çıkıyor, durmak yok yola devam diyenlerin sayısı artmaya devam eder.

Aktaş’ın “6 bin kişiye istihdam sağlayacak LPG istasyonlarındaki asgari mesafe şartını kaldıran maddenin tekliften çıkarılmasına anlam veremedik” sözleri ise bu teklifin acele ile millet uykuda iken hazırlandığını da ortaya koyuyor.

Seçim zamanı böyle tekliflerin gündeme geldiğini söylemiştim. Bunun da en güzel örneğini geçen seçimde yaşamıştık. O dönem de lisansları iptal edilen akaryakıt kaçakçılığı yapanlar ile ilgili af gündeme getirilmiş, yine o tarihte Maliye Bakanı olan Naci Ağbal’ın bu affı desteklememesi nedeniyle TBMM genel kurul görüşmelerinden çıkarılmıştı.

Tekrar sormak gerek o tarihten bu tarihe ne değişti de bu af teklifi TBMM’de kabul gördü. Değişen bir şey olmadığı Aktaş’ın sözlerinden anlaşılıyor. O zaman da ortaya bu adımın yaklaşan yerel seçimler nedeniyle atıldığını çıkarmakta.

Ne diyelim hayırlı olsun, kaçağa devam.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap