SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi Parti’de sular durulmuyor
22.11.2023

İYİ Parti’de sular bir türlü durulmuyor. Kasa-masa-saha hesabı siyasete de sıçradı. Genel Başkan Akşener dengeli bir yol haritasının oluşmasına fırsat vermiyor. Parti içi kavgalar ayyuka çıktı, istifalar perdesi açıldı, bir türlü kapanmıyor.

Bunlar yaşanırken bana göre partinin en önemli mihenk taşı olan Koray Aydın’dan ses çıkmıyor. Halbuki Aydın, siyasette sahip olduğu bilgi birikimi ile bu tartışmalara son noktanın konulmasını sağlayacak bir isim. Sanırım son sözü o söyleyecek.

Parti yönetiminde yer alan Şükrü Kuleyin’in de bu doğrultuda neler söyleyeceği merak konusu olmuş durumda. Sözünü sakınmadan dile getiren milletvekili Yavuz Aydın’ın da yaşananlar konusunda neler düşündüğünü hem partililer hem de vatandaşlar merakla bekliyor.

ZORLUOĞLU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu sırtından çıkarmadığı Trabzon gömleğinin hakkını vermek adına hizmet için kolları sıvayarak yol almaya devam ediyor. Yaklaşan yerel seçimler öncesinde Zorluoğlu’na karşı başlayan salvolar beraberinde çeşitli soruları da getirdi. İçi boş yaklaşımların ise kamuoyu tarafından da ciddiye alınmadığını söylemek isterim.

Aba altından sopa göstermelere, gerçeklerden uzak ithamlarla suçlanmalara ve en önemlisi partisi ile olan bağının sorgulanmasına prim vermeden dik durup dik yürümeye devam ediyor. Yapılan eleştirilerde haklılık payı olanların da hakkını teslim etmekten imtina etmeyen Zorluoğlu ‘durmak yok yola devam’ derken tüm engelleri de aşacak güce ve donanıma sahip. AK Parti’de ‘Reis’ ne derse o oluyor. Temayüller falan filan geçer akçe olmuyor, bunu daha önceki gelişmelerden iyi biliyoruz. Bir de bölgede yüzde 70’e yaklaşan AK Parti oyu Zorluoğlu’nun değil, genel yönetimin attığı adımlar nedeniyle düşer biline!

ATATÜRK'ÜN DİN ÜZERİNDEKİ GÖRÜŞLERİ...

Efendiler; dinsiz bir milletin idamesine, imkan yoktur. İslam dini öyle yüce bir dindir ki, ilim için Çin'de de olsa alınız diyen bir peygamberin ümmetiyiz. Yüce dinimize ne zamanki, HURAFELER ve BİDATLAR ilave edildi, işte o zaman gerçek İslam’dan uzaklaştırıldık, onun için bu hallere düştük. DİN gibi temiz bir duygu, politika gibi kirli oyunlara alet edilemez. DİN ait olduğu yerde, temiz vicdan sahnesinde yaşamalıdır.

Halkını CEHALET ve SEFALETE teslim eden YÖNETİCİLER yok olmaya, cehalet ve sefalete sürükleyen yöneticileri SEÇEN halk ise KÖLE olmaya mahkumdur. MÜSLÜMANLIKTA, rahiplik yoktur ve medreseler eski Türklerin kurdukları şimdiki modern zihniyetteki üniversitelerin yerini alamayacak, TAASSUBUN elinde ıslah olamayacak kadar YOZLAŞMAYA uğramış bir harabedir. Bunları, ne ıslah ne de idame ettirmek kabildir. Bunları kapatmaktaki kastımız budur.

İlk Diyanet İşleri Başkanı Rıfat Börekçi; ''Ata'nın huzuruna girdiğimde beni ayakta karşılardı. Utanır, ezilir ve büzülürdü. Kendilerine ‘Paşam beni çok mahcup ediyorsunuz’ dediğim zaman, ‘DİN ADAMLARINA SAYGI GÖSTERMEK MÜSLÜMANLIĞIN İCAPLARINDANDIR’ derlerdi. ATATÜRK, şahsi ÇIKARLARI için kutsal dinimiz ve Başkanlığımızı asla rencide etmez ve SİYASETE alet eden, CAHİL, GERİCİ ve BENCİL DİN adamlarını hiç sevmezdi.

Bu ifadeleri okuduktan sonra nerelerden nerelere geldiğimizi iyi anlama adına, din adamı geçinip ortalıkta cirit atanları, Diyanet İşleri Başkanlığının izlediği yolu bir değerlendirin ve bir kez değil bin kez düşünün.

BEN PAYLAŞIYORUM, SİZ DE PAYLAŞIN

Biraz olsun kadına saygınız varsa, bir kadın adına dile getirilen şu sözlere bir kulak verin ve siz de herkesle paylaşın; “Babam, amcam, dayım, erkek kardeşim, kocam ya da oğlum kan bağım olsun olmasın hiçbir erkek hayatıma müdahale etme hakkına sahip ya da benden üstün değil, ben Cumhuriyet kadınıyım.

Nasıl bir kadın korkusudur ki bu sindirmeye çalışırsınız?

Ben pes etmiyorum… Ya siz?

Bunu çağdaş eğitim olarak kabul etmiyorum. Milli Eğitim Bakanlığı’nın 11, 12. sınıflarında okutulmak üzere hazırlattığı kitapta neler var?

1-Kocaya itaat ibadettir.

2-Bekarlık sultanlık değil sancılı bekleyiştir.

3-Erkek daha ilerdedir.

4-Ateistle evlenmeyin.

5-Evlenirken dindar kadın seçin.

6-Boşanma hakkı erkeğindir.

Şimdi insanlığın yarısını oluşturan kadınlar bunlara razı olacak mısınız, her şeyi yavaş yavaş alıştıra alıştıra sindirtiyorlar.

Sessiz kalmayın kadınlar!

 

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap