SON DAKİKA
SON DAKİKA


İyi okumak iyi anlamak gerek
30.04.2023

Türklerin Kök yazısını bırakıp Arap harflerini almaları büyük bir asimilasyondur. Türkçe yok edilmek istendi. Türk adları bırakılıp Arap adları alındı. Türk’üm demek günah sayıldı. Ümmet kimliği dayatıldı. Arap alfabesi Türklere uygulanan bin yıllık bir soykırımın simgesidir bilesiniz.

Bu vesile ile en büyük Türk Atatürk’ün aşağıdaki sözlerinin iyi okunması adına tekrar hatırlatmak isterim.

TÜRKLÜK

"Türk kuvvet ve zekasının yenmediği ve yenemeyeceği güçlük yoktur." "Benim hayatta yegane fahrim, servetim Türklükten başka bir şey değildir." "Gerektiğinde vatan için bir tek fert gibi yekpare azim ve karar ile çalışmasını bilen bir millet elbette büyük bir geleceğe layık ve aday olan bir millettir." ATATÜRK

TÜRKÇE

“Cahil gericiler Cumhuriyet adliyesinin pençesinden kurtulamayacaklardır. Hadiseye dikkatimizi bilhassa çevirmemizin sebebi dini, siyaset ve herhangi tahrike vesile etmeye asla müsamaha etmeyeceğimizin bir daha anlaşılmasıdır. Meselenin mahiyeti esasen din değil, dildir. Kati olarak bilinmelidir ki, Türk milletinin milli dini ve milli benliği bütün hayatında hakim ve esas kalacaktır” ATATÜRK

 

HOCA KAMİL EFENDİ..


Gazi Mustafa Kemal, Sultan Beyazid Camii Vaizi Abdurrahman Kamil Efendi’den ertesi günkü Cuma hutbesinde Kurtuluş Savaşı’nın öneminden söz etmesini istemiştir.

Gecenin ilerleyen saatlerinde Abdurrahman Kamil Efendi, yarınki Cuma hutbesine hazırlanması gerektiğini belirterek Mustafa Kemal’den müsaade istemiştir. Bunun üzerine Mustafa Kemal ayağa kalkarak:

“Yanınıza bir adam katayım, karanlıktır” deyince,

Abdurrahman Kamil Efendi, Mustafa Kemal’in gözlerinin içine bakarak: “Gözlerinizin ışığı beni götürür paşam...” demiştir.

Bu söz üzerine biraz duygulanan ve düşünen Mustafa Kemal, hocaya:

“Baba!

Bu işte muvaffak olmak da var, olmamak da...

İnşallah muvaffak olacağız. Eğer olamazsak bizi asarlar.

Kelle gider!

Ne dersin?” diye sorunca,

Hoca Kamil Efendi, yine Mustafa Kemal’in o derin mavi gözlerinin içine bakarak:

“Oğul! Sen ki genç yaşta başını vatan millet uğruna feda etmişsin, benim bu ihtiyar kelleyi de koy senin uğruna feda olsun” demiştir.

Kaynak: Bizden biri Atatürk, s.26-27

Günümüzde Cuma namazında Atatürk’ü unutanlara gelsin. Birde O’nu inkar edenlere…


ALLAH NEREDE?

 

Başını örtüp camiye giriyorsun. Dini sohbetlerde edepli davranıyorsun.

Kâbe’de büyük bir saygı içinde hareket etmeye çalışıyorsun. Kur’an okunduğu zaman kafanı öne eğip saygıyla dinliyorsun. Ezan duyduğun zaman müziğin sesini kısıyorsun.

Neden? Allah’a saygısızlık olmasın diye mi? Allah sadece camide, dini sohbetlerde, Kabe'de, Kur'an ve Ezan okunduğu zaman mı seni görüyor? O zaman gel sana Allah'ın olduğu bir kaç yer daha söyleyeyim:

Torpil yaptırıp kendin veya yakının için menfaat sağlıyorsun ve tanıdıklarınla diğer insanların önüne geçiyorsun ya, Yüce Rabbim orada.

Karını veya çocuğunu dövdüğün zaman Allah orada.

Kocana, karına yalan söylediğin zaman da Allah orada.

Yoksulluk, yolsuzluk ve yasaklara göz yumuyorsan da Allah orada.

Senden olmayana, senin gibi düşünmeyene hakaret ettiğinde de Yüce Rabbim orada.

İnsanların arkasından bilip bilmeden konuştuğun ve çekiştirdiğin zamanda Allah orada.

Bir liralık malı yüz liraya satıp insanları kazıkladığın dükkanında da Allah var.

Çıkar uğruna insanları planlayarak kandırdığın durumlarda da Yüce Rabbim yanı başında.

Kısacası hepimizin de bildiği gibi Allah her an her yerde...

"Şüphesiz, yerde ve gökte Allah'a hiçbir şey gizli kalmaz."

(Al-i İmran Suresi, 5. ayet)

 

NE DEMEK?

 

Bazı siyasiler seslendiriyor.  Köylerdeki okullar açılacak, her köye öğretmen atanacak diyor bu

İlk ve orta okul demek, taşımalı eğitimin kısmen kalkması, trafik kazalarında ölen evlatlarımızın hayatta kalması demektir.

Köylerimize ziraat mühendisi ve veteriner atanacak deniliyor, buda

Ziraat mühendisi demek bitkisel üretimin artması demek. Veteriner demek hayvancılığın gelişmesi demek.  Herkesin toprağa bakması ve bağlı kalması demek. Yüzde 90’ı geçmiş kent nüfusunun artık geriye dönmesi demek. Türkiye’nin tarım ürünlerini dışarıdan almasının önünün kesilmesi demek, paramızın yurt dışına gitmesini önlemek demek.

Büyük köylere sağlık ocakları kurulacak söylemi de, Aile hekimliğinin işletilmeye başladığı süreçte sağlık ocağı gerekli ve sağlıklı yaşam demek

Kısaca köye sadece imam yeter mantığı bir kenara bırakılmalı.


GÜNÜN SÖZÜ:


Dostoyevski diyor ki ; "Kalbi temiz olmayan, hiçbir şeyi derinden anlayamaz."

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap