SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşsizim işsiz..
14.02.2019

Yığınla sorun ortaya çıkıyor. Yaşanan kriz bacayı sardı. Olumsuz tablonun içinde ezilen halkın yaşadığına ses olmak suç olmamalı. İyi şeyleri yapmakla mükellef olan iktidarın, yaptığı güzel işlere alkış tutup milyonlarca kişinin yaşadığı sıkıntıları görmezden gelmesi vicdanları yaralar.

Ülkemizde biber, patlıcan, domates, soğan, meyve almak için kuyruklar oluşmaya başladı. Bunun yaşanmasına kim neden oldu? Davul da tokmak da elinde olan bir iradenin yaşananlardan kendini sorumlu tutmak yerine topu ötekinin berikinin kucağına atmadan en kısa sürede mevzuattan mı kaynaklanıyor, nereden kaynaklanıyorsa müdahale edip halkın mağduriyetini gidermesi kaçınılmazdır.

Diğer taraftan ülkemizdeki işsiz sayısı yükseliyor. Yüzde 54’ü buldu, işsiz sayısı 3 milyon 700 bini aşarak zirve yaptı. Bunun nedeni, istihdam sağlanan iş yerlerinin sayısının azalması. İşsizliğin bu boyuta ulaşmasının müsebbibi belli.

Türkiye’yi saran ekonomik yangını görmezden gelip, ülkemizde her şeyin güllük gülistanlık olduğunu söylersek bu millet ne der? 2018 yılının son dört ayında zirve yapan işsizlik dalgası ocak ayında da sürdü ve işsizler ordusuna 211 bin 843 kişi daha eklendi.

İşsizler ordusunun artması demek, işsizlik ödeneği alanların sayısının artması demek. Bu ödeneği alanların sayısı 2018 Ocak ayında 408 bin iken Ocak 2019’da 653 bin 925’e yükseldi. Aralık 2017’de 117 bin olan başvuru sayısı Aralık 2018’de yüzde 80 artıp 211 bine ulaştı. Bu rakamlar karşısında ekonomi iyi demek milleti kandırmak olur.

İşsiz kalanlar kara kara düşünmeye başladı. Elde yok avuçta yok, eve ekmek götürecek para yok. Millet işsizim işsiz diye isyan ediyor. İnsan onuruna yakışır biçimde hayatını sürdürmek için işe aşa ihtiyacı olanların sayısının arttığı bu süreci savunanların ellerini şakaklarına koyup iyi düşünmeleri gerekir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap