SON DAKİKA
SON DAKİKA


İşsiz sayısından bahseden yok
25.02.2019

Üniversiteler ülkesi olduk diye seviniyoruz, övünüyoruz eyvallah. Ya bu üniversitelerden mezun olan çocuklarımız iş bulabiliyor mu? Bağımsız Sağlık-Sen'in raporu acı tabloyu bir kez daha gözler önüne serdi. Sendika başkanı Mehmet Bayraktar, ülkemizde 4 işsizden birinin üniversite mezunu olduğunu dile getirdi. 2018 Kasım ayı itibarıyla Türkiye'deki işsiz sayısı 3 milyon 981 bin kişiye ulaşarak 4 milyon sınırına dayandı. Türkiye'de son bir yılda 230 bin kişi işsiz kaldı. 14-24 yaş grubundaki genç nüfustaki işsizlik oranı da 4.3 puan birden artarak yüzde 23.6'ya yükseldi. Ülkemizde işsizlik yüzde 12.3’e yükselirken üniversite mezunlarımızın oranı yüzde 13.1’e çıktı. Mesleki ve teknik lise mezunlarının işsizlik oranı da artarak üniversiteli işsizler oranını yakaladı. İşsiz sayısı 4 milyonu bulmuş deniliyor ancak gidişat bu rakamın daha fazla olduğunu söylemek yanlış olmaz.

Seçim alanlarında öyle süslü laflar ediliyor, öyle projelerden bahsediliyor ki, insanın 'Bugüne kadar neredeydiniz' diye sorası geliyor. İşsizliği önleyecek politikalar üretmek yerine bez çanta ya da file dağıtıyoruz. Siyasetçiler yaşanan bu krize çözüm bulma yollarını bir an önce aramalı. Seçimin ekonomideki deliğin daha da büyümesine neden olduğunu düşünürsek, 1 Nisan’dan sonra ekonomideki çalkalanmayı ve sonuçlarını iyi hesaplamak gerek. Sendika başkanı Mehmet Bayraktar’ın, “Millet olarak aynı gemide olduğumuzu unutmayalım. Ancak büyük bir ekonomik buhranda birinci sınıf gemilerde seyahat edenlerin bizleri kamaralarına dahi almayacaklarını da unutmayalım” sözleri gelecekte ülkemizi güzel günler beklemediğinin habercisi. Hiç kimse başta iktidar olmak üzere bu tablonun dile getirilmesinden rahatsız olmasın. Hep birlikte bulunduğumuz geminin batmasına izin vermeyeceğiz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap