SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hüseyin Nihal Atsız’ın Türklük İle İlgili Unutulmaz İfadeleri
9.07.2023

Sözü hiç uzatmadan Hüseyin Nihal Atsız’ın Ötüken dergisinde 15 Şubat 1966 yılında yayımlanan 26. sayısında yer alan ifadelerine bırakıyorum: “Türk ırkçılığını Alman Nazizm'i ve İtalyan Faşizm'i ile karıştırmayın. Türk ırkçılığı devletin önemli mevkilerine sadece Türk soylu olanları getirmek. Örneğin; Askeriye, Başbakanlık. Türk soyundan olan kişilerle evlenmek, Türk ırkının üstünlüğüne inanmak, Türkler arasında din, mezhep, boy ayrımı yapmamak ve ülkede Türk töresini hakim kılmaktır.

Türk Irkçılığı kendinden olmayanı katletmek demek değildir. Türk ırkçılığı Türk'ün Türk’ten başka dostu olmadığını bilir ve Türk olmayan herkesin Türk'e karşı düşmanca tutumlarda bulunacağını aklından çıkarmaz.

Türk Irkçılığı kimsenin dinine karışmaz. İsteyen dinine istediği gibi inanır. Din vicdan özgürlüğüdür. Kişi ile yaratıcı arasındadır.''

Atatürk'ün "Türk milleti, başına geçireceği insanların kanındaki cevher-i asliye dikkat etmelidir" sözü açık anlamı ile "Türk ırkından olmayanları başına geçirme" demektir. Bu söz mücerret bir övünme veya şatafat değil, acı denemelerden doğmuş bir gerçek, yabancı soyluların getirdiği felâketlerden alınmış bir derstir. Bunu Atatürkçü geçinip de Türkçülük düşmanlığı yapanları uyarmak için hatırlatıyorum.

Ben, yabancı kaynaklı hiçbir fikri benimsemeğe tenezzül etmeyecek kadar millî şuur ve gurura malik bir Türk'üm. Siyasi, içtimai mezhebim Türkçülüktür.

Türk ırkçısı değil misin? Irkçı değil misin? Irkçılığa düşman mısın? Öyleyse sen günün birinde Atenagoras'ın Türkiye Cumhurbaşkanı görmekte sakınca bulmazsın. Belki de Batı Hristiyan dünyasının sevgisini kazanırız diye düşünürsün.

Sen Yahudi bir sarrafın maliye bakanı olmasına da ses çıkarmazsın. Kendi kesesini doldurmasına ve İsrail'e transferler yapmasına rağmen bütçeyi kabartacağı için sevinç bile duyarsın. Hatta Kürt devleti kurmak için bunca Türk'ün kanına giren şeyh Sait'in torunlarından birinin başbakan veya devlet bakanı olmasına da ses çıkarmazsın.”

NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!

*** 

KORKMAYIN

Okumak, araştırmak, paylaşmak özgür ülkemizde en çok ihtiyaç duyulan değerlerdir. Ötekileştirilmeyen, kutuplaştırılmayan, karpuz gibi ortadan ikiye ayrılmayan bir milletin üstesinden gelemeyeceği zorluklar olmaz. Bakın yaşadığımız günlerde paylaşılan dile getirilen düşünceleri herkesin okuması adına eli kalem tutan aydınlık bir ülke için kalbi çarpan sorumlu bireyin dile getirdiği aşağıdaki sözler gibi;

“Devrimciden, solcudan, sosyalistten komünistten korkmayın. Onlardan hırsız çıkmaz. Sapık asla. Kahpelik kalleşlik kesinlikle olmaz. Hainlik yapamazlar yapmazlar.

Bakın tarihe; Pir Sultan'dan Hacı Bektaş-ı Veli’ye, Şeyh Bedreddin’den, Nazım Hikmet’ten, Sabahattin Ali'ye, Attila İlhan'dan Can Yücel'e, Che'den Fidel'e, Mahir Çayan'dan Deniz Gezmiş'e, Gazi Mustafa Kemal'den İsmet İnönü'ye.

Yaşamları billur su gibidir. Vatan sevdalısı vatanseverdirler. Emekten Emekçiden. Haktan, hukuktan, adaletten yanadırlar.

Şiir okur yazarlar. Türkü söylerler. Saz çalar okurlar. Gitar da çalar, Rodrigo da dinlerler. Rakı da içerler, haaa hem de dostla. Üretkendirler, üretken. Haram yemezler. Tüyü bitmemiş yetimin hakkını hiç yemezler yedirmezler de.

Korkmayın devrimciden, solcudan, sosyalistten komünistten. merttirler, fedakardırlar. Hak için, halk için tereddütsüz ölüme meydan okurlar ama asla vatanını satıp hainlik yapmazlar.

Selâm olsun en büyük devrimci Gazi Mustafa Kemal'e Selâm olsun, O'nun yolundan gidenlere.”

***

SEBAHATTİN ALİ’NİN SAPIK VE YOBAZ ZİHNİYETE CEVABI

Bursa’nın Karaağız Mahallesi Muhtarlığı ve Muhtarlık Yardımlaşma Derneği kadınlar için öyle bir karara imza attı ki tam utanç vesikası. Kadınlarla erkekler, sünnet düğününde, evlatlarının düğününde, kına töreninde, asker uğurlama eğlencesinde birlikte kutlama yapmasını yasaklamış. Bu düpedüz kadınlara hakarettir. Bu sapık zihniyete ve yobazlara Türk edebiyatının önemli ismi Sebahattin Ali’nin şu sözlerini armağan ediyorum:

 “Kadın bir erkeğe varmaz, kadın bir erkeğe verilmez ve bir erkek bir kızı almaz, (almak, vermek) bu tabirler kadını kıymetten düşüren, ona ahkar (en hakir) mahiyeti veren şeylerdir ve her şeyden evvel bu zihniyeti kadınlarımız kafalarından çıkartmalıdır. Memleketimizin kadın ve erkeklerini, biri diğerini sürükleyen ve taşıyan değil, el ele ve aynı tempoda yürüyen iki mahluk olarak göreceğimiz günün uzak olmamasını dilerim.”

***

 

AZERBAYCAN TÜRK’Ü ALİKA SEMİHOVA

Dünya döndükçe Azerbaycan Türkiye’nin bizim kardeşimiz olarak kalacaktır. Bunu değiştirmeye de hiç kimsenin gücü yetmeyecektir. Azerbaycan Türk’ü sporcu kızımız karateci Alika Semihova’nın Gürcistan’daki turnuvada karşılaştığı çirkin hareket spor adına üzüntü verdi. Her şeyin üstünde olan sporda kin ve nefretin sahnelenmesinin kabul edilecek tarafı yoktur. Gelin görün ki Ermenistanlı sporcu Azerbaycanlı kardeşimize karşı yaptığı çirkin hareketle içindeki kini dışa vurdu.

Gürcistan'da düzenlenen uluslararası bir karate turnuvasında, Semihova, Ermeni rakibini mağlup etti. Semihova, rakibine elini uzatarak tokalaşmak istedi. Ancak Ermeni sporcu, yenilgiyi hazmedemeyerek Semihova'ya tokat atarak çirkinleşti. Karşılaşma sonrası yaşanan skandal olay spor adına utanç verici olarak değerlendirilmeli ve mutlaka bir karşılığın olmalı. Semihova’yı kutluyor başarılarının devamını diliyorum.

***

TAVUKLAR HALA YAŞIYOR MUDUR?

Enflasyonu bahane eden yumurta satıcısı 1 koli yumurtanın fiyatına %100 zam yapmıştı. Artık daha fazla para kazanmasının zamanının geldiğini düşünüyordu. O sabah hüzünlü bir yüz ifadesiyle iş yerini açsa da aslında çok mutluydu. Zengin olamamasının nedenini hep dürüst olmasına bağlamıştı ama artık o güzel günler yakındaydı. Fakat yine de yaptığı zamdan dolayı üzgünmüş gibi yapmalıydı.

Çok geçmeden her hafta 1 koli yumurta alan müşterisi yine iş yerine gelmişti fakat yaşlı kadın fiyatı görünce gözlerine inanamadı. Sebebini sorunca da:

-Toptancılar zam yaptı efendim. Malum enflasyon da var, biz de haliyle fiyatları arttırdık, dedi.

Yaşlı kadın bu duruma çok kızmıştı ve usulca koliyi tezgaha bıraktı.

-O zaman kalsın, ben yumurta yemeden de yaşarım. Yeter ki Arjantin bu zamdan etkilenmesin dedi. Satıcı onun bu hareketi karşısında büyük bir kahkaha atmak istese de üzgünmüş gibi davranmaya devam etti.

Lakin kadının bu cümlesi nasıl olduysa ülkede viral oldu ve kimse o hafta yumurta almadı. Ertesi gün yumurta toptancıları hem zam yapmaya devam etti hem de fiyatlar biraz daha artsın diyerek ürünlerin çoğunu soğuk hava depolarında stokladılar.

Takip eden günlerde durum değişmemişti, fiyatlar artıyor ama tüm Arjantin halkı sanki aralarında anlaşmışlar gibi yumurta almamaya devam ediyordu.

İkinci hafta toptancılar homurdanmaya başlasa da "Nasıl olsa bu zamlara alışacaklar ve mecbur yumurtaları gidip alacaklar" dediler.

Üçüncü hafta ülkede yumurta perakendecileri iş yapamadığı için yavaş yavaş kepenk kapatmaya başladı ve bunu toptancılar takip etti. Derken ülkede iflas etmeyen toptancı neredeyse kalmamıştı. Çiftlik sahipleri alacaklarını alamadıkları için onlar da hızla konkordato ilan etmeye başladılar. Artık hepsi pişman olmuş ve aralarında bu durumu nasıl düzelteceklerini konuşmaya başlamışlardı. En iyisi bir televizyon kanalına çıkıp Arjantin halkından özür dilemek istediler ama sonuç değişmemişti. Ülkede ne bir grev ne de bir isyan vardı ama halk öylesine kenetlenmişti ki kimse bu özrü kabul etmedi ve yumurta almamaya devam ettiler.

5. hafta toptancılar şu kararı aldı:

"Hatamızı fark ettik ve özrümüzü kabul etmeniz için de yumurtaları zam gelmeden önceki fiyatın da yarısına indirmeye karar verdik. Bizleri affetmelisiniz çünkü tavuklar ölmek üzere!"

İşte ekonomideki kötü gidişe dur diyen bir anlatım. Bu hikaye ülkemizde gıda, sebze ve temel ihtiyaç ürünlerinin tavan yaptığı bu dönemde herkesin aklına bu hikayenin gelsin. Bu alıntının sonundaki; Acaba orada tavuklar hala yaşıyor mudur? Sizce.

***

GÜNÜN SÖZÜ: O kadar cahilsiniz ki dininiz var diye ahlaka ihtiyacınızın kalmadığını sanıyorsunuz (NİCOLA TESLA)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap