SON DAKİKA
SON DAKİKA


Hayatımız bedel oldu
7.02.2019

İnsanoğlu doğduğundan itibaren bedel ödüyor. Hayatımızı bedel ödeme üzerine kurdurdular, öde öde dur. Vatandaş ödedikçe birileri yemekten imtina etmiyor. Ne bereketli ülkeyiz be, harca harca, sat sat, ye ye bitmiyor. Bitmez tabi, millet olarak bedeli ödedikten sonra insanın kanını neredeyse emecekler boş durmaz. Hayatta kalabilmek için bin bir güçlükle boğuşan vatandaşın bir de bedel adı altında nasıl soyulduğunu görmezden gelmemek gerek. Hayatımızı idame ettirmek için bedel üstüne bedel ödüyoruz. Sudan elektriğe, doğalgazdan internete kadar normal fiyatın dışında ödenen bedeller artık soyguna dünüştü. Elektrik faturalarında enerji fiyatının dışında dağıtım bedeli, TRT bedeli, belediye tüketim bedeli, sayaç okuma bedeli, açma kapama bedeli ve sayaç bedeli ödeniyor.

Ya doğalgazda? Abone bağlantı bedeli, açma kapama bedeli, sayaç bakım ve kalibrasyon bedeli, usulsüz kullanım bedeli, güvence bedeli... Öde öde bitmez! Suda ise üç bedel var: Bakım bedeli, sayaç okuma bedeli ve çevre tüketim bedeli. Telefon ve uçakta da bedel var: Telsiz kullanım bedeli, havaalanı vergisi ve hizmet bedeli ödeniyor. Ev telefonu ve internette açma kapama bedeli. Bu bedeller kimin cebine gidiyor acaba? Yakında nefes aldığımız için hava bedeli de istenirse kimse şaşırmasın. Vatandaş ödemesi gereken paranın yanı sıra eklenen bu bedellerle birilerini palazlandırıyor. Ayıptır ayıp... Millet bu kadar sömürülmez. Tüyü bitmemiş yetimin hakkı işte bedel üzerinden de yeniliyor, kimsenin de sesi çıkmıyor.

Allah aşkına biraz içinizde Allah korkusu varsa ellerinizi milletin cebinden çekersiniz. Çekmezseniz de siz bilirsiniz. Bu dünyanın bir de ötekisi var, bilesiniz ki milletin 20 tırnağı yakanızda olacak. Tabi marketlerde ödenen bedel de var. Dün marketleri kıyma tüccarı yapan anlayışın bugün ‘oraları denetleyeceğiz, marketlere ayar çekeceğiz’ söylemleri ile vatandaşa şikayet etmesi ne kadar inandırıcı? Aracıları yok edilecek deniliyor, halden aldığı ürünü satışa sunmaya götürenlerin ödediklerinde en fazla payı kim alıyor bir bakmak gerek. Devlet alıyor devlet, bedeli millet ödüyor. Hayatı bedel ödemekle geçen millet sandıkta nasıl bir bedel ödetecek merakla bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap