SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ders gibi sözler
25.04.2019

Birkaç kez değindim, yine 15 Temmuz darbe girişiminde eşi Erol Olçok ve oğlu Abdullah Tayyip Olçok’u kaybeden Nihal Olçok’un dediklerini değerlendirmek gerektiğine inanıyorum. Çünkü Olçok öyle sözler dile getirdi ki yaşananları çok iyi anlattı.

Bir kere 15 Temmuz’un rant kapısı yapıldığını söyleme cesaretini gösteren Olçok’un, “Biz putlarımızdan beslenir hale geldik” sözlerinin altına imza atmayan çıkmaz. O hainlerin yaptıkları üzerinden beslenenler yok mu? Var.

“Siyasete girip 'sağlam kaldım' demek, 'denize girdim ama ıslanmadım' demektir. Varsa böyle biri, biat etmeye hazırım” diyen Nihal Olçok, iktidar partisinin kullandığı dilin toplumu kutuplaştırdığını söyledi.

Olçok’un “Erol Bey'in yokluğu çok belli çünkü Erol Bey'in dili çok kuşatıcı bir dildi, derdim. O sözler Tayyip Bey'in yansıması, aynı zamanda o sözlerin sorumluluğu da Tayyip Bey'de. Bir söz söylüyorsunuz ve o sözünüzden artık mesulsünüz” ifadeleri ile dikkat çekerek kullanılan dilden toplumun da rahatsızlık duyduğunu anlatmıştır.

Bu dilin ve kavganın insanımıza nasıl etki ettiğini artık herkes öğrenir ve milleti tokuşturmaktan imtina edilir. Bakın yaşananlar bir öğrencinin dünyasında o kadar olumsuz etki bırakmış ki hayalini, “Almanya Köln Üniversitesi’nde tıp okumak istiyorum, ondan sonra da belki Alman vatandaşı olurum” sözleri ile dile getirdi.

Bu sözlerden sonra şimdi oturup suçu ona buna atıp laf ebeliği kimse yapmasın; büyükleri yoksulluk çadırına mahkum eden, nefret söylemleri ile kavgaya sürükleyen, ayrıştıran bir yola iten anlayış küçüklerimizin de dünyasını allak bullak etti.

Bu öğrencinin sözleri şamar gibiydi. Tabii demagoji yapıp bana ne diyerek işin içinden sıyrılmaya kalkışmak da bu sözlerin sorumluluğunu almaktan korkmak anlamı taşır. Yaşananlardan herkesin ders çıkarıp milleti gerip, çocukların gelecekle ilgili olarak karamsarlığa itilmesine neden olmamak gerek, inanın yeter artık. Vallahi olan olursa da onu vicdanı ile baş başa bırakıyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap