SON DAKİKA
SON DAKİKA


Cumhuriyete dil uzatanlar İran’a bir bakın
23.10.2023

Cumhuriyetimizin kuruluş yıl dönümüne sayılı günler kaldı, ama her şeyden önce büyük bir TEHLİKE içinde bulunuyoruz Cumhuriyet sözcüğü tek başına bir şey ifade etmez çünkü yeryüzünde çeşitli cumhuriyetler vardır. Örnek isterseniz İran’a bakın.

Temelinde laikliğin yattığı cumhuriyetin nasıl bir kazanım olduğunu, kaybedilmesi halinde nelerden ülke ve millet olarak mahrum kalacağımızı anlamak için Halit Kurulay’ın sözlerine dikkat etmekte fayda var: “Uygarlığa yakışır, insan haklarını içerir, kadın-erkek eşitliğine dayalı ve bağımsız Demokratik Cumhuriyet'in temeli ise laikliktir ve 100. yılını kutlayacağımız Cumhuriyetimizde laiklik tehlikededir.

Ayrıca 1923 Cumhuriyeti'ni ikiye bölmek isteyen iç ve dış güçlerin de ittifak içinde bulundukları, çok kanıtlı bir gerçeğe dönüşüyor.

Cumhuriyetimizin laiklik ve bölünmezliğini tehdit eden güçlerin büyük çapta dış güçlere dayandıkları gün geçtikçe daha açık ve çarpıcı biçimde görülüyor.

20'nci yüzyılın sonunda, oldukça güç kazanmış anti-laik güçler iktidardan uzaklaştırılmışlardı.

Bunun yanı sıra Amerikan işgali altında bulunan Kuzey Irak'ta yuvalanan bölücülük de dış desteklerine dayanıp epey mesafe alabilmişlerdir.”

Bu nedenle cumhuriyetimize sahip çıkmaz 7’den 70’e herkesin boynunun borcudur. Usta kalemlerin söylemlerinden cumhuriyetin önemini okuyalım.

Yunus Nadi; “Türk milleti UYGAR dünya arasında bir veren devrim başarılarımızı cumhuriyete borçluyuz.”

Nadir Nadi; ''Türkiye’mizi hür bir ülke haline bir an önce ulaştırmak, bugünkü kuşağın kaçınmaz ödevidir.''

İlhan Selçuk, ''Sevgili Atatürk’ün anısı önünde eğilerek diyoruz ki: Cumhuriyet Bayramı hepimize kutlu olsun.”

Uğur Mumcu, “Atatürk, yeni Türk devletinin amacını böyle tamamlamaktadır. Tam bağımsızlık ve kayıtsız ulusal egemenliktir.”

Ahmet Taner Kışlalı, “Türkiye'nin son yarım yüzyılı, ülkeyi yönetenlerin Atatürk doğrultusuna ihanetleri ile doludur.”

DİKKATLERDEN KAÇMAYACAK BİR TESPİT

Günümüzde gündem İsrail ile Filistin arasındaki çatışmalar. Yaşananlar beraberinde binlerce insanın ölmesine, ortalığın toz duman olmasına neden olmakta, dünya izlemekte. Bugünün yaşanmasına farklı bir pencereden Mehmet Değirmenci’nin yaptığı tespit çok önemli.

“Suriye iç savaşını çıkararak İsraillin düşmanlarından birini bitirdi. İpsiz sapsız Suriyelileri Türkiye’ye kakaladı. Ukrayna’ya NATO gazı verip Rusya’yı savaşa sokarak farklı yerde oyaladı. Hamas’ı DEAŞ ve IŞİD’e yaptığı gibi farklı kanallar ile besleyip büyüttü. Hamas’ı katakulli ile İsrail’e sokup savaşı başlattı. Filistinli ve Arap mültecileri Mısıra göndererek İsraillin düşmanlarından birini zayıflatacak.

Sırada Suriye’yi ve Filistin’in tamamını İsrail’e katıp Suriye çapsızlarının tamamını Türkiye’ye sürüp İsrailli Türkiye ile sınır komşusu yapmak var. Rusya Ukrayna ile uğraşırken Ortadoğu’yu Yahudi çiftliğine, Türkiye’yi Mülteci cehennemine çevirecekler. Kim mi diye soruyorsanız? Yahudileri Ortadoğu’ya yerleştirip İsrail’i kuran İngilizler.”

İSRAİL DEVLETİ ve ORDUSU CELLAT GİBİ...

İsrail ile Filistin çatışmasında akan kanın hesabını kim verecek diye hep birlikte sormamız gerek. Bugünlere gelineceğini dünlerden hesaplayamayanlardan mı? Veya bugünleri hazırlayan ABD ve onun yandaşlarından mı? Savaşın her türlüsüne hayır diyorum.

Bugün Gazze’de İsrail’i lanetliyor, işlediği insanlık dışı suç nedeniyle kınıyorum. Filistin’de masum insanların üzerine bombalar yağdıran bir ülke bence barbardır. Bakın yaşanan bu gelişmeler ile ilgili yapılan şu tespiti iyi analiz etmek gerek;

“İsrail, Ortadoğu'nun celladı haline geldi ve sanki bir ölüm makinesi gibi. ABD Başkanı olan Biden da, terörist devleti desteklemek için Akdeniz’e iki uçak gemisi gönderdi ve emperyalist bir devlet olduğunu düşük karakterini ortaya koydu.

Güçlüklerin dünyasında adalet yoktur. Burada silahlar konuşur ve yasalar suskunluğunu korur. Tarih boyunca çeşitli milletler tarafından sürekli ezilen, hor görülen ve öldürülen Yahudiler 2'nci Dünya Savaşında Almanya Diktatörü Hitler'in Yahudilere yaptıkları işkenceleri şimdi Filistinlilere yapıyorlar.

Peki şu İslam ülkeleri ne yapıyor? ''İslam ülkeleri, İşgalci ve cellat İsrail için Kudüs ve Gazze'de Filistin halkına karşı masum Müslümanları katletmelerine rağmen kılları oynamıyor. Çünkü seneler önce Ortadoğu’daki beş devlet Golan tepeleri için mücadelede nasıl yenildiklerini düşünerek adım atmıyorlar, sözüm ona protesto ediyorlar. İsrail yandaş İngiltere, Amerika ülkelerine güvenerek görülmemiş vahşeti sürdürüyor ve Büyük Ortadoğu Projesini işletmeye koyuldu.”

BİLMEM ANLATABİLDİM Mİ? 

Vatandaşlarımız yaşananları pür dikkat takip ediyor ve ilginç tespitler yapıp paylaşıyor, bakın ne diyor vatandaş, “AK Partililer yeni Osmanlı kuruluyor zannediyor. HDP’liler Kürdistan kuruluyor zannediyor, MHP’liler Türkiye parçalanmaz zannediyor, CHP’liler Atatürk silinemez zannediyor, birbirlerini yemekten farkedemiyorlar Büyük İsrail kuruluyor.

Çekil yoldan geliyor BİP. BOP falan değil ya da BOP, BİP’tir gerçekte yani Büyük İsrail Projesi.” Bilmem anlatabildim mi?

GÜNÜN SÖZÜ:

Hiçbir ideoloji, bir çocuğun gözyaşlarından daha değerli değildir. (Albert Camus)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap