SON DAKİKA
SON DAKİKA


Çocuklarımızın geleceğini karartmayın
12.02.2019

Seçim üzeri gündemde kaynayan enteresan gelişmeler yaşanıyor. Kadın örgütleri ayağa kalktı. Neden mi derseniz erken yaşta evliliklerin artmasına neden olan ‘istismarcıyla evlilik affı’ yeniden gündeme getiriliyor.

Hepimiz hatırlarız 2016 yılında TBMM’ye gece yarısı getirilen tecavüz önergesinde 286 mağdurun affı tepki görünce rafa kaldırılmıştı. Bugün ise bu rakamın 10 bin civarında olduğu söyleniyor. Bu arada erken yaşta evliliklerin af telaşıyla arttığını görüyoruz.

Sormak gerek bu süreçte masum ve günahsız kaç çocuğumuzun canı yandı. Kaç çocuğumuz erken yaşta evlendirildi. Yaşanan bu kara tablonun arkasında hükümetin olması ise en acı veren tarafı. İnsanın aklı almıyor, 15 yaşındaki bir çocuklar ilişki kurulması nasıl affedilebilir. Bunun izahı yada affı olabilir mi?

Bu kara tabloda yıllar geçti kadın büyüdü, erkek te 30 yıldır cezaevinde mağdur gibi ifadelerle bu affın savunulur olması çok manidardır. Ortada çocuğa ve insanlık onuruna yönelik bir saldırı ile suç var. Bu suçları zamanaşımı gibi bir söylemle geçiştirmek yada görmezden gelmek yaşanan suça ortak olmaktır. Kimse kimseyi kapı arkası söylemler ile kandırmasın.

Sosyal devlet diyeceğiz, açılan bu yaraları daha da atılmasına çanak tutacağız ve sizi af ettik diyerek toplumun içerisinde barındıracağız. Kadınları zayıf olarak görüp onları kocalarına mahkum etmek, istismar sonucu hayatını karartanlarla çocukları evlendirmek hangi aklın ürünüdür.

Bu af zırvalığını artık Türkiye’nin gündeminden çıkarmak gerek. Milyonlarca çocuğun geleceğini tehlikeye atacak, hayatını karartacak eylemlere çanak tutan bu af tartışmasını yerel seçimler öncesi yeniden gündeme getirerek oy avcılığı yapıldığı söylemlerinin de dile getirilmesini siyasetçiler içlerine sindiremez umarım.

Beyler ülkemizde cinsel istismar olayların yüzde 10-15’lik kısmı adli makamlara ulaşıyor. Mağdur olan çocuklarımızın dünyası kararırken affı gündeme getirmek hiçte aklıselim bir girişim olmaz. Sonuç olarak mağdur bir çocuk yada kadın var ise devlet olarak onun ihtiyaçlarını bir erkeğe yada kocaya bağlanmadan karşılanması sağlamak olmalı. Böyle bir affın tartışılır olması bile utanç verici. Böyle bir af çıkarsa inanın tarih sizi affetmez.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap