SON DAKİKA
SON DAKİKA


Buna Hangi Bütçe Dayanır?
25.07.2023

Üst üste yapılan zamlar, dövizde ve faizdeki artış, enflasyondaki yükseliş çalışanı, emeklisini, asgari ücretlisini, iş insanını öyle bir çıkmaza sürükledi ki herkes iktidara sitem etmeye başladı. Bugünleri dünden görenleri yok sayan anlayışın ülkemizi bugün getirdiği hale mutlaka herkesin bir diyeceği vardır. Öncelikle seçim gününde sandık başına gidip bugün ki tablonun oluşmasına neden olan iktidara oy atanlar ellerini kalplerinin üzerine koyup vicdanlarının sesini duysunlar bakalım mutlular mı?

Bir de yaşanan bu tablonun müsebbibi olarak muhalefeti gören aklı kıtlar var ya onları Allah’a havale ediyorum. Yok efendin muhalefet gelse imiş onlarda aynısını yapacakmış gibi söylemlerde bulananlara sesleniyorum, aldığınız ücretleri hazineye bağışlayın da göreyim boyunuzun ölçüsünü.

Bakın Emniyet Genel Müdürlüğü resmi verilerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumalarının bağlı bulunduğu Cumhurbaşkanlığı Koruma Başkanlığının Nisan ayında günlük masrafı 10 milyon 614 bin lira olmuş. Yanlış okumayın, aylık, yıllık değil günlük. Bu arada 4 aylık tutar ise 832 milyon 285 bin lira oldu. Temmuz ayını da katarsak kim bilir kaçı bulmuştur Allah bilir.

Şimdi hep birlikte düşünelim, bu israfa hangi bütçe dayanırdı, dayanmadığı için ek bütçe yapıldı, ardından zam furyası başladı.

Bir başka israfın adresi ise Cumhurbaşkanlığı Sarayı.

Ek bütçe 1 trilyon 119 milyar 514 milyon 513 bin lira. Esas bütçenin yüzde 25’i kadar. Sarayın günlük masrafı ise 18 milyon lira. Şimdi iyi hesap yapın. Bu nasıl israf, bu nasıl matematik. Buna hangi bütçe dayanır bir düşünün. Gerçi dayanmıyor ya.

Seçimi kazanmak için har vurup harman savrulan bütçe suyunu çekti, ek bütçe çıktı ve zam sağanağı ile vatandaşın cebindekine göz dikildi. Hadi hayırlısı olsun!

*** 

ASRIN FELAKETİNİN SORUMLUSU KİM?

Milletin yaşadığı ekonomik buhran ayyuka çıktı. Vatandaş isyan edecek duruma geldi. Elinde avucunda bir şey kalmayan milletle bir de dalga geçer gibi açıklamalar yapılıyor.

Hatırlayın, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz yaşanan bu ekonomik çöküşün faturasını millete kesen iktidarın sorumlusu olarak asrın dayanışması olması gerektiğini ifade etmiş. Kiminle dayanışacak onu açıklamamış. Bu vergilere ve zamlara karşı millet dayanışma içinde olacakmış. Ya sizler ne yapacaksınız? Milletin ümüğünü sıktınız, dayanacak hali kalmadı.

Yılmaz, “Asrın felaketini yaşıyorsak, asrın dayanışmasını da hep birlikte sergilemek durumundayız” diyor demesine de bu asrın felaketinin sorumlusunun kendilerinin olduğunu unutuverdi. Allah aşkına koymayın bu milleti enayi yerine.

Ülkemizin kaynaklarını hiç acımadan tüketeceksiniz, bir avuç mutlu azınlık yaratacaksınız, kendi kemerlerinizi sıkmayıp vatandaşın gırtlağını sıkacak zamları yağdıracak sonrada çıkıp dayanışma isteyeceksiniz.

Türkiye’nin 200’ün üzerinde gelir getiren fabrikalarını, kurumlarını gözünüzü kırpmadan satacaksınız, özelleştireceksiniz, sonrada milletten dayanışma isteyeceksiniz. Kim inanır size? Dalga geçmeyin milletin aklıyla lütfen!

*** 

GÖBEK ADIN NE?

Ülkemizi öyle bir duruma getirdiler ki, ekonomiyi yerle bir ettiler. Milyonlarca gencimizin istikbalini körelttiler. Üniversite bitiren evlatlarımız iş umuduyla çaldıkları devletin kapısında, iktidar tarafından kendi üyesi ya da yandaşı olmadığı için geri dönmek zorunda kaldı. Bizden olmayanın iş bulma şansı yok anlayışını hayata geçirmek için her türlü adım atılırken, sosyal medyada bir genç kızımızın, “Bana sözlü sınavında Mehdi Eker’in göbek adını sordular” sözlerini duyunca yüzüm kızardı valla. Umarım bu soruyu soranların, sorduranlarında yüzü kızarır. O ki sözlüde göbek adı sorulur oldu, bende buradan sesleniyorum, kimin göbek adı varsa açıklasın öğrenelim. Utanın be utanın! Hani sözlü sınav kalkmıştı!

*** 

SEÇİMDEN ÖNCE GAZ, PETROL, SEÇİMDEN SONRA ZAM FIŞKIRDI

Hatırlıyor musunuz seçimler öncesi iktidar partisi ‘Gabar’da ve Karadeniz’de petrol bulduk’ diye reklam yaptı. Neredeyse bulunan rezervlerin ülkeye yeteceği açıklanacaktı, Allah’tan seçim günü geldi çattı.

Zamların ardından medyada öyle ilginç tespitler yapılır oldu ki altına imza atmamak mümkün değil. Doğalgaz, akaryakıt vergileri öyle zıpladı ki, adeta aya gittiler. Seçimden önce gaz, petrol bulmuştu, seçimden sonra zam fışkırdı.

58 milyar metreküp gaz rezervi bulduğumuz Filyos Gaz İşletme Tesisi’nde tören yapmış, günde 40 milyon metreküp gaz çıkaracağımız söylenmişti. Hepsi boş çıktı. Bu boş çıkan icraat sonrası gelen zamlar vatandaşa, “Aldatıldık” şarkısı söyletmeye başladı. Vatandaşı sosyal medyada trajikomik paylaşımların ardı arkası kesilmedi. Doğalgaza yapılan zam sonrası Rengin’in, ‘Aldatıldık’ şarkısının sözleri şöyle; birlikte okuyalım da belki bir daha aldatılmayız.

"Bize neler neler öğrettiler sevdalar üstüne

Aldatıldık, aldatıldık sevda böyle değil

Ne masallar ninniler söylediler dünya üstüne

Aldatıldık, aldatıldık dünya böyle değil

Ufalana ufalana kaç kuşak, eridik bu yollarda

Kimimiz yerle yeksan, kimimiz zor ayakta

Kolu kanadı kırık kuşlar gibiyiz ayrı diyarlarda

Bize saadet nasip şimdi, uçuk rüyalarda"

*** 

EY KAHRAMAN TÜRK KADINI

FIVB Milletler Ligi final maçında Çin'i 3-1 yenen A Milli Kadın Voleybol Takımı, turnuvada şampiyon olarak altın madalya kazandı. Bu kazanım, çirkin emellerini kadınlar üzerinden dile getiren boynukalın, zayıf, ince, fetbaz, bazı cemaat ve tarikat mensuplarına, eli kelam tutan kör zihniyete ve din tacirlerine kapak oldu. Sporcularımız kazandıkları her sayı için vurdukları smaçlar bu köhnemiş zihniyetin tepesine indi.

Şampiyonluk sonrası altın kızlarımızın şu sözleri bu vesile ile kadınları karanlığı sürüklemek isteyenlere cevap olsun: İlkin Aydın: "Şampiyonluğu ilk olarak kime armağan etmek istiyorsunuz?" sorusuna "Nasıl bir soru bu? Biz Türk kadınını çok iyi temsil ettiğimizi zaten söylüyoruz. Bu da bizim onlara armağanımız olsun" cevabını verdi, sanırım anlamışsınızdır.

Eda Erdem: Mustafa Kemal Atatürk’ün emaneti, Cumhuriyetimizin 100. yılında bu şampiyonluk; zorluklar karşısında dimdik duran, güçlü ve azimli Türk kadınlarına armağan olsun.

Ebrar Karakurt: Ey kahraman Türk kadını! Sen yerde sürünmeye değil, omuzlar üzerinde göklere yükselmeye layıksın. Evet Türk kadını baş tacı edilecek kadar değerlidir.

Sporcu kadınların başarılarını görmek yerine akıllarını onların şortları, sporcu kıyafetleri ve giysileri ile bozanları, kadının karnından sıpayı, sırtından sopayı eksik etmeyeceksin anlayışında olanları, onları ikinci sınıf görenleri Yüce Rabbim bu vesile ile ıslah etsin diyorum. Onlara bir hatırlatmada yapmak isterim kadınlar olması siz olmazdınız.

Kadınların üzerinden, çocuklarımızın yakasından çekin o kirli ellerinizi. Bıktırdınız artık. Bütün Türk kadınlarına saygılar.

*** 

Günün sözü: "Gericiliği nerede görsem tepelerim, tepelerim, tepelerim." Mustafa Kemal Atatürk - 15 Kasım 1935

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap