SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bulanık suda balık avlanmaz
5.02.2019

Trabzon’un Beşikdüzü belediye başkanı Orhan Bıçakçıoğlu kentin en büyük ilçesinin şerifi olarak kendini ilan etmişti. Şerif şimdi bırakıp gidiyor. Bütün ilçelerin başkanları yeniden göreve talip olurken Bıçakçıoğlu bırakıp gitmeyi tercih etti.

Başkanlığı döneminde şerif olarak kendini görüp milleti kovboy yerine koyan anlayışın kendi hatalarını kapatmak için çırpınırken sağa sola çarpması hiçte inandırıcı gelmiyor biline.

İlçede Arap sermayesine peşkeş çekildiği söylenilen yerler ile ilgili belediye mahkemelik olmuş. Belediye ile ilgili olarak açılan davaların kamuoyu ile paylaşılması veya vatandaş tarafından değerlendirilmesi başkanın gücüne gitmiş. Bak Orhan başkan bizim verilmeyecek hesabımız yoktur. Sen adresi şaşırdın, önce mahkemelerdeki davalarından aklan öyle gel. Bırak bu oyunları bunlar ucuzladı.

Yapılan eleştiriler ve haberler karşısında suçluluk psikolojisine bürünen başkan kendini kurtarmak için başka yola yelken açmaya başladı. Yapma be başkan dur bir sakin ol. Heyecanlanma. Açılan davalar belgeleri ile haberleştirilmiş. Belgeler konuşmuş. Mahkemede süren davaların habere dönüşmesi neden seni telaşlandırdı başkan. Sıkıntın yoksa yaslan arkana bak keyfine. Nasıl olsa mahkeme yanlışa dur der.

Park ve otel ile ilgili iddialar mahkemeye taşınmışken ve sonuçlanmamışken, Vardalı, Beşikdağı, Fatih, Adacık ve Çeşme önü mahallelerinde ki belediye arsalarının satılması için belediye meclisinin toplantı yaptığı iddiaları gündeme düştü. Yazarımız Abdulvahap Uludüz dün bunu dile getirerek arsaların ne zaman belediyenin malı olduğunu ve belediyenin malı ise hangi karşılığa göre satıldığını sordu.

Seçime şurada ramak kala belediye meclisi böyle bir amaç için toplandı mı, toplandıysa neden buna seçim üzeri gerek duyuldu, seçilecek başkanın bu değerlendirmeyi yapmasına neden fırsat tanınma yolu izlenmedi diye sormak gerek.

Neyse Orhan başkan bu yaşananların suçunu ötede beride arama. Bunca iddia ve davalar ortada dururken senin birilerini sorgulama yerine aynanın karşısına geçip kendini sorgulaman gerekir. Bulanık suda balık avlanmaz başkan.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap