SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu kadarı da ayıp
19.02.2019

Bize büyüklerimiz camiye giderken temiz çorap giyin, üstün başın temiz ve düzgün olsun diye hep nasihat ederdi. Çünkü camilerimiz bizim ibadethanemizdir, kutsal mabedimizdir. Namaz kılarken Yaradan’ıma sığınıp namaz kılmamızı bize hep anlattılar. Tatillerde Kur’an öğrenmek için koşarak gittiğimiz camilerimizde şimdi siyaset adına her türlü etkinlik düzenlenmeye yol alınır olundu.

Şimdi bakıyorum da kutsal mabedimizde kahvaltı veriliyor. Allah aşkına bu kadarı da ayıp değil mi? AK Parti’nin Yalova Kadıköy Belediye Başkanı Mehmet Şahin, Özden Mahallesi’nde ki Yeşil Camii’nde kahvaltı düzenleyip şikayetleri dinlemiş. Bunu kim yaparsa yapsın ayıbın daniskasını yapar.

Camide siyaset adına istişare yapmak, dert dinlemek, talepleri almak hangi aklın ürünüdür. Maneviyatımızın en kutsal değeri olan camilerde çay yudumlayıp kahvaltı yapmak ne zaman icat oldu. Camide siyaset olmaz diye bas bas bağırılırken böyle bir eylemi gerçekleştirmek ayıp değil mi?

İbadet yapılan camilerimiz parti binası değildir, hiçbir amaç içinde kullanılmayacağını bile bile kahvaltı yaparak oy avcılığına soyunarak bütün değerleri alt üst etmek hangi inançta var beyler. Caminin halısını üzerine sofra bezi ser, kahvaltıda simit, poğaça, peynir, zeytin, reçel koy, gelsin çaylar gitsin çaylar yap, ardından da çekilen fotoğrafları sosyal medyada büyük marifetmiş gibi yayınla tepki görünce de kaldır. Olmuyor beyler olmuyor.

Kim bu işe soyunursa soyunsun, kim olursa olsun böyle bir hakkı kendinde göremez. Cami derneği düzenlemiş denilerek çark ediliyor. Bu söylem bile insanı kurtarmaz. Dernek düzenlemişse sen olmaz diyerek böyle bir ayıba ortak olmayacaksın. Kahvaltıda çekilen fotoğraflara bakıyorum, yer sofrası hazırlanmış, bağdaş kurulmuş, ayakkabıları bile caminin içerisine getirilip konulmuş.

Arkadaş bu kadar da bu siyaset işi sulandırılmaz. Oy için ibadethaneler kullanılmaz. Artık kabak tadı verdi bu işler. Düşün dini değerlerimizin yakasından, sadece değerlerden değil dinimizin yakasından da düşün. Bırakın ibadethanelerimizin yakasını.

Şimdi top Diyanet İşleri Başkanlığı’nda bakalım nasıl bir yaptırımda bulunacak ve nasıl bir açıklama yapacak. Başkanlığın gereğini yapacağından pekte ümitli değilim, umarım beni yanıltır ve bu tip skandallara bir daha izin vermeyecek bir adım atar.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap