SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bayrak İnmez Vatan Bölünmez
14.01.2024

Bayrağımızın özgürce dalgalanması, milletimizin hür olarak yaşaması, vatanımızın bütünlüğü, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilelebet varlığı ve ülkemizin bölünmez bütünlüğü için göğüslerini siper eden kutsal anaların evladı kahraman 9 askerimiz şehit oldu. Yüreklerimize kor alev düştü.

Geçmişten bu yana ülkemiz üzerinde kirli emellerini hayata geçirmek için uğraşan yavşaklara, hainlere karşı mücadele eden bütün silahlı kuvvetlerimizi, emniyet güçlerimizi, jandarmamızı saygıyla selamlıyor, şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.

Bu vesile ile Türk vatanı olan Türkiye Cumhuriyeti’ne, Türk Milleti’ne, Türk Bayrağı’na el ve dil uzatanlara karşı topyekûn mücadele gerektiğini, uzatılan eli ve dili koparmak hepimizin görevi olduğunu unutmamak gerektiğini hatırlatmak isterim. Hainler şunu bilsinler ki Dünya lideri Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarının yaktığı meşale ilelebet yanacaktır.

Kahraman evlatlarımız birliğimizin, beraberliğimizin bozulmaması, gelecek nesillerin hür yaşaması için toprağı uğruna şehitlik mertebesine ulaştı. Bütün şehitlerimize bir kez daha Allah’tan rahmet ailelerinin ve Türk Milleti’nin başı sağolsun. Onların kanlarının yerde kalmaması için mücadele eden kahramanlarımıza başarılar diliyorum. Bayrak inmez, vatan bölünmez. NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE.

ZORLUOĞLU’NU DEĞİL MİLLETVEKİLLERİNİ ANKETE SOKUN

Büyükşehirler ile il belediye başkan adaylarını açıklayan AK Parti’nin Trabzon Büyükşehir için bir anket daha yaptırmış. Belediye Başkanı Murat Zorluoğlu bir kez daha ankette sorulmuşmuş.

Tamda burada şunu belirtmek isterim bu anketi yaptırılırken 4 milletvekili ile birlikte hatta il başkanı da dahil edilip ankette  sorulsun bakalım kim önde çıkar. Siz yorulmayın ben söyleyeyim banko Zorluoğlu çıkar.

Seçildikten sonra Trabzon’da bir yanıp bir sönen ışık gibi görünün vekiller mumla aranıyor biline. Zorluoğlu için genel merkezde bastırdığı söylenilen vekiller o ankete kendilerinde dahil edilmesini isteyip, kentte ne kadar karşılık bulduklarını öğrenmesine de neden olurlar.

Göreve geldikten sonra bütün eleştirilere kulağını tıkayıp, çevresindeki zirzoplara rağmen sırtına giydiği Trabzon gömleğinin hakkını veren Zorluoğlu için, “Beni karşılamadı, çay söylemedi, yemek ısmarlamadı, ağırlamadı, uğurlamadı” gibi serzenişte bulunanlara da sormak gerek acaba kendileri koltuğa oturduktan sonra Trabzon’da ne kadar zaman geçirmişler.

Babamın oğlu değil Zorluoğlu. Görevinin hakkını dik durup, dik yürüyüp çok çalışıp vermek için emek harcamıştır. Zorluoğlu’na karşı gelenler Trabzon’da kendilerine kukla arıyorlarsa ona da Cumhurbaşkanı Erdoğan fırsat vermez.

ADALETSİZLİK AHLAKSIZLIK GETİRİR...

''Adaletsizlik, medeniyeti mahveder'' diyor İBN-İ HALDUN. Nitekim İslam Dünyasındaki çöküş, hakların, özgürlüklerin ihlal edilmesiyle başlamıştır. Kendi amacını kendinde taşıyan adalet bir şeyi, ait olduğu yere koymaktır yani herkesin haklarını ve değerin bilme ve tanımasıdır. Haklar ve özgürlükler, adaletin olmazsa olmaz koşullarıdır zira nerede hak ve özgürlük ihlalleri söz konusu ise orada adalet arayışı başlar” ifadelerinin sahibi Ayşe Sucu. Adalet adına yaptığı tespitler aradan 2 yıl geçmesine rağmen hala geçerliliğini koruyor.

 “J. J .ROUSSEAIS şöyle der: ''Özgürlüğünden vazgeçmek, insan olma niteliğinden, insan haklarından ve ödevlerinden vazgeçmek demektir. Her şeyden vazgeçen insanın yaradılışıyla uzlaşmaz ve insanın isteminden her türlü özgürlüğü almak, davranışlarından her çeşit Ahlak düşüncesini kaldırmak demektir'' sözleri adaletin önemini arz etmektedir. Sucu yazısında belirttiği; “Hak ve adalet ihlalleri, Allah’ın sınırlarının ihlalidir ve ''Zulmedenlerinize zorlu bir azap tattıracağız'' diyor Furkan/19

Ogün hiçbir canlıya, hiçbir şekilde haksızlık edilemez. Sizler sadece yapıp ettiklerinizden cezalandırılırsınız diyor Yasin/54

Bütün suiistimallerin sebebi, lüks alışkanlıklarının iktidardakilerin sürdürdüğü para ihtiyacıdır diyor İbn-i Haldun

Adaletin teminatı Devlettir.

ADALET çökerse DEVLET çöker.

ADALET çökerse, AHLAK çöker.

ADALET çökerse, İNSANLIK çöker.

ADALET çökerse, MANEVİYAT çöker.

Bunun için HAK ve ADALETİ, devlet yapar. ARİSTO ''Adaletin devletten gelmesini, hukuk devletin düzenidir ve devletin devamı için de Adalet şarttır. Burada olan şey hukukun ahlaka göre düzenlenmesidir. Arada çok boşluk bırakılırsa o ülkede adalet gerçekleşmez” diyor.

Evet adalet dağıtanlar bunca söylemden sonra umarım adaletin çökmesine izin vermezsiniz. Çökerse bu milletin iki eli ebedi olarak yakanızda olacaktır biline.

GÜNÜN FIKRASI

“Bir adam maaşını çekip kalabalık bir otobüse biner. Bir hırsızda bunu fırsat bilip adamın cebinden maaşını çalar. O sırada muavin ücretleri ister, ancak adam elini cebine attığında parasının yerinde yeller estiğini anlar.

Yüzü kızarır adamın. Şoför alaycı bir dille, ‘bey abi saygın bir şekilde giyinmişsin ama cebinde 5 kuruşun yok’ der. İşte o sırada hırsız insafa gelip, ‘Kardeşim, abimizin ücretini ben ödeyeceğim’ der. Parası çalınan onurlu adam gülümseyerek parasını çalın hırsıza, ‘Allah razı olsun ve senin gibilerin sayısını arttırsın inşallah’ der.

Otobüste bulunan yolcularda aynı şekilde hırsızın güzel ahlakını övüp onun gibilerin artması için dua ettiler.”

İşte fıkrada anlatılanların yaşandığı zamandan beri sayıları artmakta. Halktan tomarlarla çalıp onlara kırıntı veriyorlar ve kırıntı verdikleri için teşekkür ve takdir alıyorlar.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap