SON DAKİKA
SON DAKİKA


Batık arttı
22.02.2019

Takipteki alacaklar hız kesmeden yükseliyor, tavana vuran hız şimdi uzaya doğru yol alıyor. Kredi faizleri ve hacim düşerken bankaların takipteki alacakları 100 milyar 567 milyon lirayı buldu, şirketler S.O.S vermeye başladı.

Her yüz liralık kredi ve kredi kartı borcunun 82 lirası şirketlere, kalanı vatandaşa ait. Haftalık batık tutarı ise 7 milyar. KOBİ kredilerinden oluşan takipteki alacaklar toplamı 6.1 milyar lira artışla 81 milyar 969 milyon liraya çıktı. Tüketici kredileri ve bireysel kredi kartlarındaki takip tutarı 750 milyon lira artışla 18 milyar 597 milyon liraya çıktı.

Haydi hayırlı olsun, hızla süren yükseliş uzaya doğru gidiyor demiştim ya… Umarım uzaydan bir fayda sağlanır! Batık krediler belki orada karşılığını bulur, ülkemizde bulunamadı ya, uzay çare olur! Krediler batık, çiftçilerimiz batıkta, esnafımız batıkta. Batık işlemleri aldı başını gidiyor, ekonomideki yangını kim söndürecek, herhalde millet sandıkta söndürecek!

BÖYLE ZAM YOK

Benzine yapılan 27 kuruşluk zamla birlikte gözler iyice akaryakıt sektörüne çevrildi. Petrol Ürünleri İşverenler Sendikası Başkanı İmran Okumuş, 40 yıldır böyle bir piyasa görmediklerini söylerken bir başka sektör temsilcisi 6.35’ten satılan bir üründe kâr marjının 67 kuruş olduğunu açıkladı. Başkan’ın bu sözlerinin muhatabı kim, tabii ki hükümet olmalı. O zaman hükümet bu sözlerin ne anlama geldiğini iyi analiz ediyordur. Bu zamdan sonra da kimse bu ülkede ekonomik refah vardır diye çıkıp milleti kandırmasın.

GÜMRÜKÇÜOĞLU

Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu görevini devretmeye hazırlanıyor. Yeniden aday gösterilmeyen Gümrükçüoğlu küsmeden, kırılmadan son güne kadar görevini yapmak için uğraş veriyor. 31 Mart’ta seçilecek kişiye de görevi alnının akıyla teslim edecek. Söylemek istediğim şu: Gümrükçüoğlu veda edecek, ülkemize daha önemli bir mevkide hizmete devam edecek. Bakıyorum da hala Gümrükçüoğlu üzerinden prim yapma çabaları sürüyor. Düşün be adamın yakasından! Hiç olmazsa bundan sonraki süreçte selamlaşıp, el sıkışıp hal hatır sorma şansınız olsun.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap