SON DAKİKA
SON DAKİKA


Başkasının Cariyesini Sevdiysen O Kişiden İste!
14.09.2023

Gün geçmiyor, din adına ortaya çıkan bazı boşboğazların saçmalıkları haber oluyor. Fatih Ahlak ve Maneviyat Derneği Başkanı Ebubekir Kaya’nın gündem olan sözleri ile ilgili birkaç söz söylemek gerektiğini düşünüyorum. Bu zat çıkmış bir kişinin “Cariye ile nikah kıyılır mı?” sorusuna üzerine “Kendi cariyenle nikah kıyamazsın, nikahsız beraber olabilirsin zaten. Başkasının cariyesini sevdiysen, o kişiden rica edersin sana verirse ya satın alırsın veya nikahlarsın ama başkasının cariyesidir. O şekilde olur. Yoksa başka türlü olmaz. Kendi cariyen olduğu zaman nikahsız beraber olabiliyorsun” demiş.

Cariyenin anlamı, “Köle, genel olarak 'özgür olmayan, efendiye bağımlı, alınıp satılan hukuki, iktisadi, sosyal bakımlardan hürlerden farklı olan kimse' şeklinde tarif edilir. Kadın köleye cariye denir.”

Bu zatta öncelikle Laik Türkiye Cumhuriyetinde yaşadığını hatırlatmak isterim. Sonra kafayı neden kadınlarla bozduklarını da öğrenmek isterim. Hep dedim demeye de devam edeceğim kadınlar eli öpülesi kadar saygı duyulacak bireylerdir.

Boşboğaz adam kadınlar köle olmayacak kadar asildir bilmiyor musun. Hepimizi bir kadının doğurduğunu Kadınların erkeklerin yarısı olduğunu bilmiyor musun?

Peygamber efendimiz Hz. Muhammed'in, "Allah sizden; kadınlara karşı iyi ve hayırlı olmanızı ister; çünkü onlar, sizin analarınız, kızlarınız veya teyzelerinizdir."

Şimdi birinin anasını, kızını ve teyzesini hangi Müslüman cariye alacak söyle bakalım.

"Sizin hayırlınız, eşine hayırlı olandır. Ben de eşime karşı sizin en hayırlınızın. Kadınlara ancak iyi insanlar iyi davranır; onlara karşı ancak kötü kişiler, ihanet eder."

Şimdi cariye alacaksın ihanet edeceksin, sonra eşine hayırlı olacaksın ve Müslümanım diye hava atacaksın.

"Kadınlara ancak asalet ve şeref sahibi kimse değer verir. Onları ancak kötü ve aşağılık kimseler hor görür."

Şimdi sen bu sözlerden sonra sen ne oldun acaba?

"Hanımını döven, Allah'a ve Resûlüne asi olur. Kıyamette onun hasmı ben olurum."

Şimdi sen asi oldun. Kıyamette hasım olarak hesap vereceksin.

Bu gerçekler ortada dururken sen ve senin gibiler ne kadar iğrençleştiniz. Aklınızı kadınlarla bozmuşsunuz. Bırakın artık kadınların yakasını. Giyim kuşamları, yaptıkları sporla ile uğraşmayı, onları ikinci sınıf olarak görmekten vazgeçin. Vallahi, Billahi Yüce Rabbim sizi bu dünyada olmazsa ahirette cezalandıracak. Şunu o kalın kafanıza sokun hiçbir Türk kadını cariye olmayı istemez, olmalarını isteyenlere de lanet yağdırır.

Sanki bir yerlerden bunların düğmesine basıyorlar. Hatırlayın Diyanet İşleri Başkanlığı Hukuk Müşavirlerinden olan Adnan Üstün yaptığı sohbette, A Milli Kadın Voleybol Takımımız hakkında, "Bacağı, baldırı açık kızları bilmem nerenin sultanı, milli takım diyeceksin. Ayıptır. Baktım geçen bir hoca ‘Milli maç' diye açmış izliyor. Hoca'ya tepki gösterdim. Senin milletini bunlar mı temsil ediyor" ifadelerini kullandı.

Bu boşboğaza da da sormak gerek. Sizin gibi tipler hep kadınların giydiklerine, bacaklarına mı bakar. Aldıkları başarılar sizi ilgilendirmez mi. Herkes kendinden sorumludur. Sana ne be sana ne. Sana mı düştü bu konularda ahkam kesmek. Siz nasıl bir yaratıksınız. Küçük yaşta evlendirilen, Kur’an Kursunda tecavüze uğrayan çocuklar veya muska yazacağım diye kadınları taciz eden sapıklar için ağzını açmayan bu tipler kadınlar için ahkam kesiyor. Kadın voleybolcularımızı izleme, onların olduğu tarafa bakma be.

Bu tip kafalar bir kadınla evlenmek yetmiyor adeta onları ikinci sınıf görerek kendilerine köle aramaya devam ediyor. Geçti beyler o devirler kapandı. Kadınlar sizin sözleriniz ile köle olarak görülecek bireyler değildir. Resmen kadınlara karşı, ahlaksızlık, ukalalık, terbiyesizlik ve saygısızlık yapıyorsunuz. Meydana boş buldunuz ortalıkta ahkam kesiyorsunuz. Unutmayın Yüce Rabbim’in sopasından kurtulamayacaksınız.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap