SON DAKİKA
SON DAKİKA


Atatürk'ün Koltuğuna Talip Olanların Yolu
25.04.2023

23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı ile TBMM’nin 103. açılış yıl dönümü törenlerle kutlanıyor.  Bir ulusun yoktan var olmasını sağlayan, ülkemize demokrasiyi, cumhuriyeti armağan eden Mustafa Kemal Atatürk ve arkadaşlarının kurduğu mecliste görev yapanlar oturdukları koltukları kimlere borçlu olduklarını unutmayacağı ve onları saygıyla anacağı bir gündü 23 Nisan. Atatürk’ün koltuğuna talip olanların atacağı adımlar yine onun çizdiği yol ve gösterdiği hedeflerdir. Bunların haricinde en büyük Türk Atatürk ve silah arkadaşlarının millete armağan ettiği ülkemizde onun sermayesini yiyip ona ihanet ya da vefasızlık etmemek gerek diyorum.

Gelin görün ki bugün onun koltuğunda oturan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan yine Anıtkabir’deki törenlerde yoktu. Cumhurbaşkanı adayı olarak milletin huzuruna çıkan Sinan Oğan, Muharrem İnce de Anıtkabir’deki törende yoktular. Sadece Millet İttifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu Anıtkabir’deki törene katıldı.

Milletin iradesinin oluşturduğu TBMM’nin kuruluşunda Atatürk’ün anıtını ziyaret etmeyen Erdoğan yine geleneğini bozmadı. Çocukların bayramında çocuklarla birlikte Anıtkabir’de olmaktan imtina eden Erdoğan’ın 2014 yılından itibaren sürdürdüğü bu tutumun iyi analiz edilmesi gerekir. 

Trabzonlu sanatçı Sunay Akın televizyon programında, Atatürk çocukların hayallerine ne kadar ihtiyacımız olduğunu göstermek anlatmak için çocuk bayramını hediye etti. Çünkü diyor, "Çocukların bize değil, bizim çocukların hayallerine ihtiyacımız var" ifadelerini iyi okumak gerek.

CUMHURİYETİN MECLİSİ:

TBMM, ülkeyi cumhuriyete taşıyacak bir meclis olarak kurulur. Vahdettin'i meclis korkusu ile meclis karşıtlığı sarar. Saray, TBMM'nin açılmaması için iç savaş başlatır. 23 Nisan, milletin egemenliğini, ele geçirmek isteyen düşmanlara ve bunlarla işbirliği yapanlara karşı savaşarak kazanılır. Atatürk'ün dehası kazanır. Devleti kuran meclis TBMM olur. Ve egemenlik kayıtsız şartsız milletin olur.

İşte bu ifadeleri inkar edenler Atatürk’ün dünyaya örnek olacak bu bayramda onu ziyaret etmeyenlerdir. Atatürk’ün egemenliği armağan ettiği milletten oy isteyenler bunun O’nun sayesinde olduğunu unutmaları çok manidardır.

 

AZ ADALET, ÇOK YARDIM!

Adaletin karınca yürüyüşü ile, devlet kesesinden yardım ise siyaset hesabına gündemden hiç eksik olmuyor! Olmayınca da Osmanlı’da Orhan Gazi’den 4. Murat’ın iki soruya verdikleri iki cevap akla geliyor.

İlle de kimseye pey bırakmayanlara az kelimeli ama, çok hikmetli iki hatırlatma:

Orhan Gazi’ye sormuşlar:

“En büyük zulüm nedir?”

“Geciken adalettir.” demiş.

Sonra 4. Murat’a soru yöneltmişler:

“Yardıma alışana ne olur?”

“Emir almaya da alışır.” demiş.

BİR FETÖ GİTTİ BİN FETÖ GELİYOR

Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ali Köse’nin TRT’de katıldığı bir yayında söylediği şu gerçekler ortada iken gel de endişeli olma bakayım:

“Bu konudan söz açıldığı zaman hep şu duayı yapıyoruz. Allah bir daha bu memlekete 15 Temmuzlar yaşatmasın. Ama dua bizim vazifemiz. Fakat siz tedbirinizi almazsanız, akıllı davranmazsanız o FETÖ denen örgütü yapılanma şeklini, aynı yolları kullanarak bugün hala devam eden başka gruplar hakkında gerekli tedbirleri almazsanız, Allah size yardımcı olmaz. Öyle bir Allah yok. Siz vazifenizi yapacaksınız, Allah da size yardımcı olacak. Benim bu konudaki kanaatim 15 Temmuz’dan gerekli dersin alınmadığı ve yeterli önlemlere gidilmediği şeklindedir. Hatta ben bunu bir FETÖ gitti, bin FETÖ geliyor diye değerlendiren, bu şekilde sloganlaştıran birisiyim.”

Evet; “Bin FETÖ kimdir?” sorusu üzerine kafa yorup tedbir almanın, bir FETÖ ile mücadele etmek kadar önemli olduğunu söylemeye bilmem gerek var mı?

Ancak ne hazindir, ne kadar gariptir ki; Prof. Dr. Ali Köse’nin bu endişeleri ve düşünceleri Türk basınında itibar görmemiştir. Hamasetle verilen demeçlerden yer bulup da, birkaç mecra dışında hiçbir gazetede maalesef zerre kadar yer verilmemiştir!

Bu doğrultuda tarikat evinden çıkan subayı, sarıklı cübbeli bazı tarikat mensuplarının çocukları taciz etmelerini, kadınlar üzerinden ahkam kesmelerini, Gonca Kuriş, Gaffar Okan cinayetlerini hatırlatmak ve bunların kimlerle dirsek temasına geçtiğine millet olarak iyi bakmak gerek.

GÜNÜN SÖZÜ: Çocuklar her türlü ihmal ve istismardan korunmalı, onlar her koşulda yetişkinlerden daha özel ele alınmalıdır. Mustafa Kemal Atatürk

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap