SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aşağıdaki 25 Ülkenin Halkı Arapça Konuşur ve Resmi Dilleri Arapçadır.
20.08.2023

Bugün ülkemizde turizm adına kapıların açıldığı Arapların neler getirdiğini ve götürdüğünü her Türk’ün okuması ve bilmesi gerekir. Hele hele ekonomimizin yerlerde süründüğü bu dönemlerde her alanda sahip oldukları maddi imkanlarla mal mülk sahibi olmalarının yanı sıra her köşeye sahip oldukları alışkanlıkları da taşıdıklarını hep birlikte gözlemlemekteyiz. Bunun yanı sıra gel geç hanına dönen sınırlarımdan ülkemize akın akın gelen Suriyeli, Afganlı ve diğerlerini de hesaba katarsak nerelere doğru sürüklendiğimizi bu yazı ile birlikte daha iyi anlarız.

1-Bahreyn, 2-Birleşik Arap Emirlikleri, 3-Cezayir, 4-Cibuti, 5-Çad, 6-Etiyopya, 7-Fas, 8-Filistin, 9-Irak, 10-Katar, 11-Komorlar, 12-Kuveyt ,13-Libya , 14-Lübnan, 15-Mısır, 16-Moritanya, 17-Batı Sahra, 18-Suudi Arabistan, 19-Somali, 20-Sudan, 21-Suriye, 22-Tunus, 23-Umman, 24-Ürdün, 25-Yemen.

Bu ülkelerin konum ve koşullarının nasıl olduğuna bir göz atalım, yapılan inceleme ve araştırmaların sonuçları yapılan paylaşımlarla Türk Milleti’nin bilgisine sunulmuş. Bu yazıyı okumak ve Türk Milleti ile paylaşmak herkesin görevi.

“Bu 25 devletin hiç birinde Demokrasi ve İnsan hakları yok, bu devletlerin hepsi kadınlar için açık ya da yarı açık cezaevi  konumunda.

Hiç birinde yönetim Laik değil, Dünya piyasalarına sürdükleri bir tek marka yok, Hemen hepsi şeriat ile yönetilir, Laiklik olmayınca çağdaş eğitim de yok, Sporda sanatta bilimde yoklar, Hiç birinde serbest muhalefet yok, Hiç birinde özgür basın yok.

Medeni dünyanın bunlardan öğreneceği hiç bir şey yok, 57 İslam ülkesinde üniversite sayısı 500'ü geçmezken (ki çoğunun dünya gerçeklerinden haberi yok oysa ABD'de 5700'ün üzerinde araştırma yapan üniversite var)

Hemen hemen hepsinde kan gözyaşı iç çatışma ya da savaş var: Halkı Müslüman ve Arapça konuşan Yemen halkı, Müslüman ve Arapça konuşan Arabistan, Mısır, Ürdün tarafından yıllardır acımazsızca bombalanmakta, milyonlarca Yemenli açlığın koleranın pençesinde inim inim inliyor!

Hepsi de Türk'ten nefret eder; Türk halkı emperyalist BOP projesi gereği, Araplaştırılmak istenmektedir. Felaket başa gelmeden, Türkiye'mize, Türkçemize, Laik Cumhuriyetimize sahip çıkalım. Yoksa bunların ülkeyi götüreceği yer belli!”

***

CAN YÜCEL İSTEMİŞ

Seneler önce rahmetli olan Can Yücel, modern Türk şair ve çevirmendir. Kullandığı kaba ama samimi dil ve bariton sesiyle okuduğu şiirlerle Türk Edebiyatı'nda farklı bir tarz yaratmıştır. 7 yıl süreyle Millî Eğitim Bakanlığı yapan Hasan Âli Yücel'in oğlu olan Can Yücel’in ‘Nasıl bir cumhurbaşkanı istiyorum’ sözlerini Halit Kurulay arşivinden çıkarıp paylaşmış. Bakın Can yücel nasıl bir cumhurbaşkanı istiyormuş;

“Normal bir insan, ülkesini, insanını seven ve doğayı koruyan, Türk kelimesinden asla korkmayan, bilim diyen akıl diyen ve yaşadığı zamanın farkında olan bir insan.

O kadar düştük ki, o kadar rezil haldeyiz ki, artık tek beklentimiz güler yüzlü bir insana benzeyen olsun. Çatmayan, bombalar patlatmayan ,komşu ülkelerin bölünmesi için ordu kurmayan, ardından 10 milyondan fazla Arabı ülkemize almayan, paraya tapmayan, halkına asla yalan söylemeyen, ülkenin kurucularına hakaret etmeyen, ama ayni zamanda dünyanın en estetik bayrağı olan Türk Bayrağından rahatsız olmayan, kurucu döneme faşist demeyen, FETÖ-PKK gibi terör örgütlerinin yok olmaları için her şeyi yapabilecek bir insan.

İklim krizinin farkında, su krizi diyen, gıda krizi diyen, nüfus fazlalığı diyen ve bunlara karşın somut projelerini hemen hayata geçirecek dinamik bir cumhurbaşkanı istiyorum.”

***

GEL DE ŞAŞIRMA

İktidar partisi mensuplarından zaman zaman öyle sözler duyuyoruz ki şaşırmamak mümkün değil. Doğanın gelişimine ve değişimine bile sebep buluyorlar. İstanbul’da barajların su oranının düşmesinin sebebi belediye imiş. Kim mi demiş Tarım ve Orman Bakanı Sayın İbrahim Yumaklı dedi.

Arkadaş yağmuru belediyemi engelledi. Bırakın Allah aşkına bu tip söylemleri. Geçmeyin vatandaşın aklı dalga. Çözüm için çare üretmek yerine illa da muhalefet suçlanacak ya al sana malzeme barajlardaki suyu İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu azalttı de çık işin içinden.

Laf olsun torba dolsun laflara milletin karnı tok. İnanın gülüyor millet gülüyor. Bir belediye kentinin insanını susuz bırakmak için uğraşır mı kimi kandırıyorsunuz.

***

NASIL BİR ÜLKE İSTENİYOR

Özel okul yönetmeliği son günlerde iktidarın yaptığı halkın yararına olmayan tek uygulama değil. Vergi zamlarından doğa katliamına, kimsesiz çocukların tarikat yurtlarına gönderilmesine ve gazetecilere yönelik artan baskılara kadar birçok olay yaşandı. Son günlerde yaşanan bazı olaylara göz atarsak,

Vergi zamları ve artışları: Mehmet Şimşek’in bakan olmasının ardından ‘acı reçete’ söylemiyle ekonomik krizin yükü tamamen yurttaşa bırakıldı. KDV’de 21 yıl sonra artış yaşandı. Yeni ek vergiler getirildi.

Doğanın katledilmesini isleyen iktidar ormanlardan tek ağaç kesilmesin diye direnenleri suçlayıp neredeyse içeri tıkacak. Muğla Milas’ta yer alan Akbelen Ormanları’nda YK Enerji kömür sahasını genişletmek için ağaçları katletti. 10 binlerce ağaç kesildi. Ormanı korumak isteyen yaşam savunucuları ve köylülerse kolluk kuvveti tarafından sert müdahalelere maruz bırakıldı. Birçok yurttaş gözaltına alındı. Hepsi marjinal ilan edildi.

Bunların yanı sıra geleceğimiz olan çocuklarımızın nasıl hayatları ellerinden alınıp farklı yola saptırılmalarının sağlandığını hep birlikte görüyoruz.

Nurcu Suffa Vakfı’na bağlı Mutlu Yuva Derneği’nin Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’yla yaptığı protokolle kimsesiz çocukları kampa aldığı ortaya çıktı. Bakanlık konuyu yalanlamak isterken doğruladı. Tepkilerin ardından kamp planlanan tarihten önce sonlandırıldı.

Atatürk’ün kurduğu kurumun koltuğunda oturan Ali Erbaş idaresindeki Diyanet İşleri çağdaşlık adına ne varsa karşı durmak için elinden gelini ardına koymuyor. Atatürk7ü bile anmaktan korkan kurum neredeyse ülke yönetimine talip olacak hale geldi. Eğitimde birçok konuda söz sahibi hale getirilen Diyanet durmak bilmiyor. Son olarak Cuma hutbesinde derslerin ve mesai saatlerinin Cuma namazına göre ayarlanması istendi. 

Günün sözü: Yalnızca köleler efendisinin sarayı ve serveti ile gurur duyar; Beyninden yoksun her insan zincirsiz köledir. (ATATÜRK)

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap