SON DAKİKA
SON DAKİKA


Anıtkabir’de Andımız yasağı
16.11.2023

Allah aşkına siz nasıl bir anlayışın ürünüsünüz. Anıtkabir’de bir gurup çocuğun andımızı okumasına engel olan bu anlayışa sormak gerek. Andımızın neresi rahatsız etti sizi ve sizin gibileri.

Türk olmamız mı? Çalışkan olmamız mı? Küçüklerimi korumamız mı? Büyüklerimizi saymamız mı? Milletimizi özümüzden çok sevmemiz mi? Ülkümüzün yükselmek ve ileriye gitmek olması mı? Yoksa varlığımızın Türk varlığına armağan olması mı?

Anıtkabir’deki görevlinin çocuklara doğru bir koşusu var ki aman Allah. Çocuklar slogan attı sanki, yada farklı bir şeyler söyledi, bağırıyor ‘hayır hayır’ okuyamazsınız. Sanki Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı protesto ediyorlar. Arkadaş gel de kızma. O görevliye ve onu oraya koşturana da sormak gerek, Anıtkabir’de yapılan törenlerde, “Her yer Tayyip her yer Erdoğan” diye yağ çekenlerin sloganlarında neredeydiniz? Bu slogan kurallardan muaf herhalde.

Bu görüntülerin yaşanmasına sebep olanlar andımızı okullarda yasaklayan zihniyete yaranma çabası mıdır acaba?

 

DEMİREL VE CUMHURİYET

 

Cumhuriyet ile derdi olanlara merhum Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’den bir anı paylaşayım. Cumhuriyetin değerini anlamak istemeyen örümcek beyinlilere Demirel’in sözleri biraz olsun ders olur.

Atatürk ve cumhuriyet karşıtı olan deccallar ile cehalet içinde boğulan zirzoplara Demirel’in anılarını sunuyorum.

Her şeyden önce geldiği yeri asla inkar etmeyen ve bununla da iftihar eden  Demirel Isparta İslamköylü’dür. Orda dünyaya geldi büyüdü öğrencilik yıllarında çobanlık bile yaptığını söylemiştir Demirel. Annesi çıkınına köy ekmeği, ceviz ve biraz helva koyarak onu hayvanları gütmeye yollardı. İşte o çocuk başbakan ve cumhurbaşkanı oldu.

Bundan sonrasını Demirel’den dinleyelim; “Köyde kardeşlerimle birlikte yaşadığım odada elektrik yoktu ve gaz lambasıyla okur yazardık. İlkokulu köyümde bitirdim. Ortaokula gitmek için her sabah kilometrelerce yürür ve kasabaya giderdik. Okulu bitirdikten sonra Afyon Lisesi'ne gittim ve daha sonra üniversite yılları başladı.

Şimdi bana, “Cumhuriyet Nedir? Diye sorarsanız, size cevabım şu olur: Cumhuriyet benim işte ben. İslamköy’den çıkmış bir köylü çocuğunu cumhurbaşkanı yapan cumhuriyettir. Cumhuriyet budur ve biz bunu ulu önder Mustafa Kemal Atatürk’e borçluyuz” derim.

Bir kez daha nurlar içinde yatınız. Bizlere cumhuriyeti emanet ettiğiniz için.

CUMHURİYET GİDERSE GÜDÜLÜRSÜN

Kafayı taktım Atatürk ve cumhuriyet saldıran ağız ishali olmuş bu densizlere ve bunlara sahip çıkanlara. Bunlara cumhuriyetin ne demek olduğunu bir kez daha hatırlatmakta fayda var.

- Cumhuriyet, kendi temsilcilerini seçip, kendi kendini yönetmektir.

Cumhuriyet giderse birilerin güdümünde dört ayaklılar gibi güdülüp durursunuz

- Cumhuriyet Yurt içi ve yurt dışında ekonomide ve siyasette tam bağımsızlıktır

Cumhuriyet giderse bağımsızlığını birilerinin emrine verir yine güdülürsünüz.

- Cumhuriyet, Özgürlük, eşitlik ve kardeşliktir.

Cumhuriyet giderse, özgürlüğün, eşit vatandaş olma hakkın ve kardeşliğinde birilerinin himayesine geçer yine güdülürsün.

- Cumhuriyet Laik ve medeni bir yaşam demektir.

Cumhuriyet giderse medeni şekilde yaşamayı da kaybeder birilerinin emrine girer güdülürsün.

- Cumhuriyet insan hakları demektir.

Cumhuriyet giderse insan olma hakkını da birilerin tekeline verirsin yine güdülürsün.

- Cumhuriyet vatandaşların yasalar önünde eşitliği demektir.

Cumhuriyet giderse yasalar önünde eşit olma hakkını kaybeder güdülürsün.

- Cumhuriyet kimsesizlerin kimsesidir.

Cumhuriyet giderse kimsen kalmayıp, birilerinin emrine girip güdülürsün.

- Cumhuriyet Çağdaşlıktır.

Cumhuriyet giderse çağdaşlaşma hakkını da yitirir güdülürsün.

- Cumhuriyet adalettir.

Cumhuriyet giderse adalette gider, adaletsizlerin güdümüne girer güdülürsün.

Kendini güdülmeye layık görmüyorsanız cumhuriyete ve Atatürk’e sahip çıkacaksınız.

KAFANIZI KULLANIN

Profesör Dr. Celal Şengör, "Bana şu soruyu soruyorlar: 'Türkiye'yi düze çıkarmak için ne yapmak lazım?' Çok basit bir reçete var ya! Atatürk'ün izinden gidin. Atatürk, 'Ben size hiçbir kural, ayet, dogma bırakmıyorum. İnsan olmak için uygarlık yolu yeterlidir. Onun bunun dogmasının peşine takılmayın. Kafanızı kullanın' diyor."

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap