SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ak Parti ve MHP'den andımıza ret
9.02.2019

Öğrenci andı yada Andımız. Türkiye ve KKTC’de ki ilköğretim okullarında her sabah öğrencilerimizin derse girmeden okuduğu andımızın sözlerini bir kez daha hatırlayalım;

“Türküm, doğruyum, çalışkanım,
İlkem: küçüklerimi korumak, büyüklerimi saymak, yurdumu, milletimi özümden çok sevmektir.
Ülküm: yükselmek, ileri gitmektir.
Ey Büyük Atatürk!
Açtığın yolda, gösterdiğin hedefe durmadan yürüyeceğime ant içerim.
Varlığım Türk varlığına armağan olsun.
Ne mutlu Türküm diyene!”

İşte sevgili okurlar bu sözlerin yer aldığı andımızın okunmasına AK Parti ile HDP ret oyu verdi. MHP ise çekimser kaldı. Şimdi sormak gerek, tek devlet, tek bayrak, tek millet ve tek vatan sözleri ile örtüşen andımıza hayır denmesinin haklılık payı olabilir mi? Olmaz.

Ret edenler kimler AK Parti ve HDP. Nasıl olurda terör örgütü ile ilişkisi olan bir parti ile aynı renk oy kullanıldı anlamak mümkün değil. Sormak gerek, HDP ile yol arkadaşlığı yapılıyor diğer diye diğer partileri suçlayan anlayış bu parti ile bir olup andımıza ret oyu verdi. Şimdi kalkıp millet AK Parti’nin terör örgütü ile ilişkisi olan bir parti ile işbirliği yaptı dese şık olur mu olmaz mı ona da siz karar verin.

MHP’in kaçak güreşmesi ise manidar. Andımızın sözlerinin yılmaz savunucusu olan, siyaset dünyasının emniyeti bir parti olarak andımıza evet demekten imtina etmek inanın bütün partilileri derinden yaralamıştır. MHP takılmış AK Parti’nin konvoyuna gidiyor. İnanın tanıdığım, bildiğim sayısız arkadaşım var bu davaya hizmet etmiş, onların içinden kopan fırtınaları tahmin ediyorum. Bugün susuyorlarsa huzur adına sustuklarını biliyorum.

İnsanların aklı ile gelin bu kadar alay etmeyin. Siyasetin önderliğini yapıyorsunuz, dava uğruna, millet, vatan, bayrak ve devlet denildi mi gözünü kırpmadan göğsünü siper edecek bu milletin varlığının Türk varlığına armağan olması sizi neden rahatsız etti.

Atatürk’ün açtığı yolda gösterdiği hedefe yürümek sizi neden rahatsız etti. Türküm, doğruyum, çalışkanım demek sizleri neden rahatsız etti, küçükleri korumak, büyükleri saymak, yurdunu, milletini özünden çok sevmek sizi neden rahatsız etti. Allah aşkına.

Bu konuya gösterdiğiniz duyarlılığı milletin mutfağında çıkan yangının sönmesinde göstermiyorsunuz, pahalılık altında millet inim inim inliyor duymuyorsunuz, düşmüşsünüz. Her şeye rağmen nasıl olsa vatandaş çantada keklik sandık kurulur oyunu verir anlayışındaysanız söyleyeyim bu seçimde işler öyle kolay değil haberiniz olan.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap