SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zümre siyaseti
29.09.2023

Ülkemiz, çok önemli Cumhurbaşkanlığı seçimlerini geride bırakarak şimdi önümüzdeki aylarda yerel seçimlere hazırlanırken muhalefet kanadı hala ortalıkta yok.

Türkiye Cumhuriyeti kuruluş ilkelerinde ayrılmış ve ne olduğu belli olmayan bir sistemle yönetilmeye çalışılıyor. Bu duruma gelene kadar şüphesiz Cumhuriyet Halk Partisinin büyük payı var. Zira CHP dahi kendi ilkelerinden ayrılmış açıkça zümre siyasetini rehber edinmiştir.

Deniz Baykal’la başlayan ve Kemal Kılıçdaroğlu ile devam eden zümre anlayışı devletin yanlış yönetilmesine neden olmuştur. Zira partideki mevcut yöneticiler kendi konumlarını korumak için çalışmışlar halkı unutmuşlardır.

Cumhuriyet Halk Partisinin kurumsal yapısı diğer partilere benzemez. Bu nedenle parti yöneticileri de parti içinde hizmeti geçmeyen seyyah üyelerle, ideolojik birikimi, ilke ve tüzüğüne bağlı düşünceye sahip olmayan kişilerin yönetim kadrolarında bulunması asla düşünülemez.

Bazı isimler dolgu malzemesi olarak kullanıldı. Parti işgal mangası ile kuşatılmış durumda.

Cumhuriyet Halk Partisi, değişim naralarıyla Genel Kurul için il kongrelerini yapıyor. Parti taban birliklerinden başlayarak delege sistemini kaldırmadığı müddetçe değişim asla olmaz. Partide yanlış yapanlar kol kola aynı sistem içinde seçime girerseler değişim nasıl olacak?

Mevcut başkan Kemal Kılıçdarağlu, değişimin önünü açmak için tüm yönetim içinde bulunan kişilerin seçime girmemeleri sağlıklı yoldur.

Ey Kılıçdaroğlu; önemli olan kongre kazanmak değil. Önemli olan genel seçim kazanarak ülkeyi mevcut kötü yönetimden kurtarabilmektir. Bu düşünce yerel seçimlerde de geçerlidir. Bunun için öncelikle parti, mücadeleci kimliğine, ilkelerine ve kamucu ekonomiye sahip çıkmalıdır.

Ey Kılıçdaroğlu; kürsü siyasetçiliğini bırakarak halkla bütünleşmeyi sağlayamadınız.

Bunu başaramadınız ve bundan sonra da başaramayacağınız için tek çıkar yol, ayrılmanız daha doğru olur. Zira, sağ tabandan beslenmeye çalışan bir Genel Başkan, ilkesiz milletvekilleri, hizipçi örgüt yöneticileri, bilinçsiz delege yapısıyla Cumhuriyet Halk Partisi ve ülke kaybeder.

Tüm muhalefet partilerine de bir sözüm var. Ülke siyasetini yakından takip edemediğiniz için ülke, bataklığın eşiğinde yaşama tutunuyorken sizler hala kendi egolarınızı tatmin edici planlar peşindesiniz. Çok yazık..!

Türk halkı ucuz insanlara pahalı geldi.

Ömür, güzel şeyleri görecek kadar uzun değil. Belki de göremeyeceğiz.

Tüm halkımız çok iyi düşünerek yerel seçimler için karar versin..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap