SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zorluoğlu doğru söylüyor!
21.03.2019
KP Trabzon Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Sayın Murat Zorluoğlu, “Biz projelerimizi açıklamayacağız. Şu ana kadar açıkladıkları projeleri yapan aday oldu mu bilmiyorum” diyor. İlk defa doğru konuşan biri çıktı karşımıza. Takdir etmemek haksızlık olur. “Trabzon’un güzelliğine güzellik katmaya talibiz” diyor. Burada da Sayın Zorluoğlu’nu alkışlıyoruz. Ancak, Sayın Zorluoğlu, bürokrasiden gelen bir başkan adayı olarak biliniyor. Trabzon’un güzelliği kaldı mı ki güzelliğe güzellik katacaklar? ‘Trabzon’da yapılan yanlışları ve yaratılan çirkinlikleri acilen düzelteceğiz’ deseydi bizim için daha inandırıcı ve akılcı olurdu. Diyemezler! Nedenini halkımız çok iyi biliyor. 

Şimdi Trabzon Büyükşehir Belediyesi’ne talip olan AKP’li başkan adayına bir sürü sorum var. Tabii açıklarsalar halkımız adına çok seviniriz:
-Seneler öncesinden kentimize gelen doğal gazla halkımızı temiz hava ile ne zaman solutacak?
-Betonlaşan Trabzon merkezinde halkın nefes alacağı yeşil alanlar nasıl yaratılacak?
-Sokaklarımızda ve caddelerimizde vatandaşlarımız uygarca turlamak ve ihtiyaçlarını karşılamak için uygun kaldırımları nasıl yapacak?
-Denizinden koparılan şehrimizin insanları denizden nasıl yararlanacak, kent plajları nerelerde oluşturulacak?
-Şehrimize gelen turistlerin veya misafirlerimizin kent içinde rahat dolaşabilmeleri için trafik sorununu nasıl çözecek?
-Amatör sporumuzu güçlendirmek ve spora katkılar sağlamak için semt sahaları nerelerde açılacak?
-Halk bahçeleriyle çayını yudumlarken gazetesini takip edeceği yerler nerelerde yapılacak?

Evet, halk olarak bu istemlerimizin çok daha fazlasını isterken yine haksızlık yapmamak adına şehrimizin doğal yapısını düşünerek birçoğunu yapmak imkansız gibi gözükebilir. Her ne kadar projelerinizi açıklamasanız bile, halkın nefes alacağı bir kent yaratmak için bir düşünceniz vardır. Tüm adaylar gibi yine afaki söylemler havada kalır. Trabzon, geçmişteki tüm yanlışlıkları ile göç veriyor. Yüksek öğrenim gençliğinden tutun da çalışanı, öğretmeni, işçisi ve memuru şehrimizde geçim sıkıntısının çözümü için reel projelerin hayata geçirilmesi şarttır. 
Halkımız huzur istiyor bu şehirde.

Halkımız senelerce yalanla aldatıldı. Atmış bir projenin kaç tanesi yapıldı? Bunları Sayın Zorluoğlu çok iyi bildiği için proje açıklamaktan doğal olarak kaçınıyor. 
Elbette bu kez halkımızın sandıkta görülecek bir hesabı vardır.
Adil sorgulamak istiyorsa...
             

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap