SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor mu acaba?
1.11.2018

Ben dört kişiyim…

  • Ben
  • İçimdeki
  • Aynadaki
  • Kalbimdeki

Beni geç….

İçimdeki zaten deli…

Kır aynadakini…

Ya kalbimdekini?                                  

PAUL AUSTER

Böylesine anlamlı sözler elbette büyük düşünürlerde olur. Aslında bunları öylesine tahlil yapıyoruz ki, bizi bizlikten çıkaran olaylara götürüyor. Kişi aynaya baktığında aynadan yansıyanları görür. Ancak, büyük karmaşık durumlarla karşı karşıya kalır. Bir düşünür diyor ki, ayna benim en yakın dostumdur. Çünkü ben ağladığımda o asla gülmez. Çok doğru. Bizler hep işimize gelen taraflara bakarız. Öbür tarafı bizi ilgilendirmiyor. Çünkü orası gerçek kimliğimizi ortaya çıkaracağı için cesaret edip yüzleşemiyoruz.

 Acaba yüzleşmek çok zor mu?

Bazılarına göre hiçte zor değil ama bana göre gerçekten çok zor. Çünkü aynaya baktığımızda, gerçek kişiliğimizi gördüğümüzü zannetmiyorum. Gözlerimiz başka bakıyor. Burnumuz durmadan uzayıp kısalıyor. Dudaklarımız sararıp siyahlaşıyor. Hepsi ayrı ayrı bir şeyler söylüyor sanki…!

Peki, bizler neden doğruları halkımızla paylaşamıyoruz. Ülkemiz yerelinde ve genelindeki yöneticilerimizin siyaset anlayışı daima halktan saklandı. Halkımız yanlış bilgilerle donatılıyor. Buna karşılık sorgulamayan halk aynı anlayışın kölesi oldu çıktı. Huzur içinde olan bir cumhuriyetin içine kurt girmiş, tüm değerlerini yok etmek için birbirimizle yarışıyoruz.

Ciddi tehlikeleri yaşadığı ülkemizde halkımız, artık aynaya bakmaya cesaret edemiyor. Yöneticilerimiz, bizlere tam bağımsız bir cumhuriyet yaradan öncülerimize düşman kesildiler. Bu olay bizlere “HİÇBİR ÜLKE YOKTUR Kİ, KENDİ İÇERİSİNDE BİZİM KADAR HAİN YETİŞTİREBİLSİN” diyen büyük insan İsmet İnönü’yü hatırlatıyor. Dış piyasalarda alay konusu olurken, uyuyan güvenlikçilerimizin gözü önünde cinayet işleniyor.

Çirkinleşen fındık, çay, buğday, pamuk, narenciye gibi daha nice üreticilerin sorunlarına çözüm bulamayanlara halkımızın nasıl pirim verdikleri sorgulanmalıdır. Ya Ege denizindeki küçük adacıklarımızın durumunu hala bilmiyoruz. Bu ortamda yerel seçimlerin yaklaşırken daha hangi uçarı vaatlerde bulunacaklara halkımızın bir sorusu olsa gerek.

Bekleyip beraberce göreceyiz…….

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap