SON DAKİKA
SON DAKİKA


Zor ama imkânsız değil
19.05.2023

Evet, 14 Mayıs 2023 Cumhurbaşkanlığı seçimleri ikinci tura kaldı. Kazanan yok. Ancak karlı çıkan parti Milliyetçi Hareket Partisi oldu. Kaybedeni Deva, Gelecek, Demokrat ve Saadet Partisidir. Kaybetmelerine karşı Cumhuriyet Halk Partisinin eteğine tutuşarak karlı çıkmıştır. İYİ Parti oy kaybetti. CHP ise beklenen oy artışını sağlayamamıştır. Adalet ve Kalkınma Partisinde de büyük düşüş görülmüştür.

Peki, kim kazandı?

Bize göre elbette bir kazananı bir kaybedeni var.

Seçimi algılar kazanmış, olgular kaybetmiştir. Bu kesin!

Tabii bizler millet ittifakı acısından yola çıkarsak, sandığa gelmeyenleri sandıklara taşınırsa ikinci turda seçimi kazanmak zor olsa da imkânsız değil. Bu seçimler bizlere açıkça şunu gösterdi ki, İYİ Parti’nin henüz partileşme sürecini tamamlayamadığı, Deva, Gelecek, Saadet ve Demokrat partileri tabanının, ağırlıklı olarak AK Partiye yöneldiği ve Millet İttifakına katkılarının çok olmuştur.

Burada şunu da açıkça ifade etmek isterim. Halkın sosyolojisini ve oy verme eğilimlerini iyi tahlil edemeyen, yanlış kişileri listesine koyan ve stratejik hata yapan Cumhuriyet Halk Partisi yönetimi, Kılıçdaroğlu ve tabanını iyi örgütleyip kırsal kesimlerde yönlendiremeyen, Anadolu’da bazı yerlerde doğru aday gösteremeyerek, milliyetçi oyları bu ortamda alamayan Akşener, seçimin ikinci tura gitmesinde baş sorumludur.

Önümüzdeki iki hafta çok önemlidir.

CHP ve İYİ Parti yönetimi bir kez daha hata yapma lüksü yoktur bedeli ağır olur. Bize göre Babacan, Davutoğlu ve Karamollaoğlu’nun da dikkati çekilmelidir.

Millet ittifakı, özellikle göçmen meselesi, ekonomi, yolsuzluk ve hukukun üstünlüğü ile anayasadaki ilk dört madde değişmezliğini ön plana çıkararak küskün seçmeni kazanmalıdır.

Bu nedenle ikinci tur Cumhurbaşkanlığı seçimini kazanmak zor olsa da, millet ittifakı partiler tabanlarına hâkim olarak gereğini yaparken, sandığa gitmeyen veya kararsız olan seçmenleri oy kullanmaya ikna etmeliler onlara ülkemiz adına söz vermek için çalışma yapmak olmalıdır.

Ya vekil olan fırsatçı bayanlar beyler!

Milletvekilliğini nasılsa aldım diye rahat uyuyamazsınız. Örgütlerinizle birlikte omuzlarınızdaki yük çok ağır. Tüm halkımız şunu çok iyi algılasın. Çok önemli bir seçime giriyoruz. Köprünün karşısında bizleri bekleyen ya ateş ya cennet! Tüm halkımızın sandığa gitmesini bekliyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap