SON DAKİKA
SON DAKİKA


Yerel seçim oyunları
17.01.2019

Şüphesiz seçimler, demokrasinin meyveleridir. Demokratik ülkelerde seçmenler, özgür iradeleriyle sandık başında görevlerini yerine getirirler. Ülkemizde acaba böyle mi oluyor? Ülkemiz sadece demokrat kelimesini her zaman söylemlerinde tutsa da, günümüzde hala demokrasinin ne olduğu anlaşılmış değil.

Yerel seçimler yaklaştıkça, seçim kavramına adeta yapışık olan “seçim hileleri” tartışmaları da kaçınılmaz olarak gündeme girdi. Ne acıdır ki, bir ülkenin nüfusundan fazla seçmen sayısı dedikoduları karşısında susan Yüksek Seçim Kurulu sorumluluğunu unutmuşa benziyor gibi. Seçmen kütüklerindeki mükerrer kayıtlar ve hileli yazılımlar, iktidar partisi yetkilisinin evinde bir sitede yaşayan kişi sayısı kadar seçmenin bulunması asla kabul edilemez.

Ülkenin diğer yörelerinde de görülen hileli seçmen örnekleri basına yansımışken, bu duruma hukukun çanak tutması çok garip. Bu konudaki tartışmalar gittikçe büyüyüp, mızrak çuvala sığmamaya başlayınca, Adalet ve Kalkınma Partisi lideri bilinen taktiği ile halkı yanıltmaya çalışmaktadır.

Ülkemizdeki adaletsiz olan seçim sistemini hukuk kuralları içinde değiştirerek halkımızın oluruna bırakmak yasamanın görevi olsa gerek. Ülkemizde uzlaşma dili sandıkta aranan oy çokluğunda aranırsa, hukuk kurallarının sağlıklı işlemesi şart olmalıdır. Bugün vefat eden canlarımızın bile seçim kütüklerinde bulunması çok düşündürücüdür.

Son yıllarda ülkemizde yapılan genel ve yerel seçimlerdeki sonuçlara, halkımızın şüphe ile bakması demokrasi acısından vahimdir. Bizler her zaman iddia ettik. Bir ülkede hukuk yoksa adillik de yoktur. Burada önemli olan, seçim sisteminin acilen değişmesidir. Yüksek Seçim Kurulu veya savcılık kim bakıyorsa baksın sahte seçmen kaydını araştırmalıdır. Böylelikle halkımızın kafasındaki karmaşık düşünceler son bulur umut ediyoruz.

ACABA?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap