SON DAKİKA
SON DAKİKA


Vurun abalıya!
28.07.2023

Çok güzel bir deyim…

Vurun abalıya!

Ne demek ne anlama geliyor?

Sessiz, kimsesiz ve güçsüz kişilerin hakkının yenmesi anlamında kullanılır. Adaletsizlik yapılmasının yanında bir de darbe vurulmasını anlatır.

İşte bir ilçenin, BEŞİKDÜZÜ’nün, kaderi!

Ekonomik, siyasi, kültürel ve en önemlisi eğitim olarak erozyona uğrayan bir ilçe Beşikdüzü

Ne ilgisi var?

Çok hem de çok.

Trabzon Üniversitesi yeni on bir bölüm açarken Beşikdüzü’nü neden düşünmedi? Birçok kere ifade ettim ve etmeye devam edeceğim. Bu güzel ilçe altyapısıyla birkaç dört senelik fakültelere müsaitken, bırakın yeni fakülte açılmasını mevcutların içinden birinin yerleşkesi taşınamaz mıydı? Yurt binası ve öğretim kadrosuyla hazır durumda bekleyen bir ilçeyken üstelik!

Bırakın bir fakültenin açılması veya ilçeye taşınmasını, bir üniversitenin yerleşkesine olanakları olan bir ilçe. Hatta bir duyarlı vatandaşımız güçlü bir ifadeyle adını dahi koymuş. Vatandaş diyor ki, okul denince önce Beşikdüzü akla gelmeli ve ismini bile veriyor. “KUZEY-DOĞU TEKNİK ÜNİVERSİTESİ”

Evet,

Bu ilçe, hangi hizmet olursa olsun, alması için ne yapmalı? İşte bu çok önemli.

Başta Beşikdüzü Belediye Başkanı olmak üzere, ilçedeki tüm sivil toplum örgütlerinin, siyasi parti başkanlarının, muhtarların, meslek kuruluşlarının ve halkın toplanarak ilgili makamlara gerekli girişimlerde bulunmaları şart oldu. Artık bu ilçe hak ettiği değeri alsın. Elbette bu istemi sadece Trabzon Üniversitesi’nden değil, Karadeniz Teknik Üniversitesi’nden de bekliyoruz. Çok mu zor?

Şunu açıkça ifade etmek istiyorum: Beşikdüzü, ciddi kültür katliamına girmiş durumda! Kim olursa olsun, ilgili makamların Köy Enstitüsü Müzesini ilçeye çok görmesin bir nedeni var mı acaba?

Kırklı ve ellili yıllarda yörenin üniversitesi olan Köy Enstitülerinin eserlerinin yok olmasının ardından şimdi de bu! Karadeniz’in ender güzellikte olan Beşikdüzü’nü cezalandırmayın!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap