SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tehlikenin Farkında Olmayanlar
28.12.2023

Kimler..!

Senelerce F tipi örgütlenmelere dikkat dedik.

Bazıları çılgınca alkışladı bazıları da kulaklarını tıkadı.

Bu terör örgütünün amacı, cemaat oligarşisine dayanan totaliter bir devlet düzeni kurarak etkili bir siyasi ve ekonomik güç haline gelmektir. Gelinen noktada ülkemiz, On Beş Temmuz iki bin on altı yılında Türk siyasi tarihine kara bir leke olarak geçti.

Bu gün, Türkiye Cumhuriyetinin 100. yılında yine cemaatler konuşuluyor. Geçmişte yapılan hatalarla tehlikenin farkında olmayanlar günümüzde aynı hataların içindeler. Tuzla Piyade Okulunda yaşananlar olayın ciddiyetini korurken, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin’in meclisteki cemaatlerle protokol yapıyoruz sözleri gerçekten çok önemli ve geçmiş yıllardan ders almamış gibi.

Aslında Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, kamuoyuna “tehlikenin farkında mısınız” uyarısını veriyordu.

Peki, Cumhuriyet Halk Partisi Bakanın açıklamalarına karşı ne yaptı?

Partinin tüm örgütleri, 81 ilde eş zamanlı basın açıklaması yaparak Bakan Tekin’i kınadılar. Kınama ile hiçbir yere varılamayacağı aşikârken her zaman olduğu gibi kolay yolu seçtiler. Kınama açıklanası il binalarında değil, kent meydanlarında o illerdeki eğitim sendikaları ve kitle örgütlerine de haber vererek üyelerle birlikte kitlesel şekilde yapılmalıydı. Neden yapılamıyor? Elbette zorlukları var. Ancak olması gereken bu yöntem olmalıdır.

Açıkça Cumhuriyeti hedef alan cemaatler, artık sokaklarda hilafet istemleri tehlikenin boyutunu da gösteriyor. Yasaları çiğneyerek korkusuzca haykırıyorlar. Ama cumhuriyete bağlılığını söyleyen Cumhuriyet Halk Partisi ve İYİ Parti yöneticileri kınama söylemlerinden ödeye gidemiyorlar. Ülkemizde terör olayları ve cemaatler yıllarca kınandı. Ne yazık ki iktidar da kınıyor. İktidarın görevi kınama değil gereğini yapmaktır.

Cemaatler ne iş yaparlar?

Hangi iş kolunda meşguller? Ekonomik üretkenlikleri var mı? Devlete vergi verirler mi? Daha yüzlerce yanıtı olmayan sorular ve sorular…

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap