SON DAKİKA
SON DAKİKA


Tarihi ve anıların yok edildiği ilçe
10.01.2019

Gençtik, enerji doluyduk, ideallerimiz peşinde kıskanılan, övünülen okullarında okuyorduk. Ulusal bayramlarını dört gözle bekliyorduk. Okul bandolarının arkasında ayak sesleriyle titriyordu caddeler. Halkımız bizleri seyretmek için adeta yarışıyordu. İlçe merkezindeki törenlerin artından ayrı ayrı köylerimizin delikanlılarının horonunu seyretmek ayrı bir güzellik veriyordu. Kavgalarımız bile çok tatlı idi…  Ah gençliğim, tarih kokan Beşikdüzü’m. Şimdi kimlerin eline kaldın?

Yeni yılın ilk günlerinde, geçmişteki görevlerini sorgulamadan gaddar tutumuyla hukuk tanımaz eylemlerine bir yenisini eklemenin gönül rahatlığı içinde başını yastığa koydun mu Sayın Bıçakçıoğlu? Halkımızı ağlatan Beşikdüzü Kentsel Dönüşüm projenize, hukukun defalarca dur demesine karşın ilçeye kin kusmaya çalıştınız.

Beşikdüzü’ ünde halkın nefes alan ve okullarıyla anılan parktan sonra, bir şehidimizin ismini taşıyan parkı hangi düşüncelerle hukuksuz yıkmaya çalışıyorsunuz? Beşikdüzü’ ne doğal kimliğini veren Beşikdağı’nın doğal görüntüsünü yok ettiniz. Tarih kokan Köy Enstitülerinin kalıntılarını yok ettiniz. Bunların açıklaması sadece rant anlayışı değil, asıl saldırı doğal, tarihi, kültürel ve sosyal dokusuyla Beşikdüzü’ nü yaşamını sürdüren halkından koparmaktır.

Beşikdüzü halkı, hukukun üstünlüğüne inanarak asla bunlara izin vermeyecektir. Halktan uzak yönetimler her zaman değer kaybetmişlerdir. Unutmayın sizler hiçbir zaman hukukun üstünde olamazsınız. Yoksa kendinizi öyle mi sanıyorsunuz? Beşikdüzü halkı bu hukuksuz tutumunuza karşı asli görevini yamaya devam edecektir. Bu nedenle iki teşekkürümüzü belirtmek isterim. Birincisi halkımızın artık kişisel adaletinize dur demesi, ikincisi basınımızın gösterdiği ilgi bizleri sevindirmektedir.                 

Basın, demokratik ülkelerde vazgeçilmezdir. Halkın haber alma özgürlüğünün yerine getirilmesi ve kamu yararına çalışması gibi önemli görevleri vardır. Bu görevi yeteri kadar üslendiği için gönlümüz çok rahat. Başkan, yanlış sevdalardan vaz geç. Sizlere halkı kucaklamak için görev verilirken ilçeyi satılığa çıkarma görevi hangi hukuktan aldınız? Bir teşekkürümüz de Beşikdüzü halkının onayı ile hukuk mücadelesi verem hukukçularımızı da ayrıca kutluyorum. 

BEŞİKDÜZÜ, BEŞİKDÜZÜ’NDE YAŞAYANLARIN VE BİZLERİNDİR. NE OLDUĞU BİLİNMEYEN RANTÇI ŞİRKETİN DEĞİLDİR. HALKIMIZ YAKIŞANI YAPTI VE ŞEHİDİMİZİN İSMİNİ TAŞIYAN PARKI KORUMASINI BİLDİLER. 

TEŞEKKÜRLER BEŞİKDÜZÜ!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap