SON DAKİKA
SON DAKİKA


Söylemlerin içi boş olursa!
7.02.2019

TEK VATAN

TEK BAYRAK

TEK MİLLET

Ne kadar güzel değil mi? Gurur duyduğumuz söylemler. Son yıllarda ülkemiz, ateş çemberi içinde halkımız yerel seçimlere hazırlanıyor. Türkiye Cumhuriyeti'nin kuruluş ilkeleri hiçe sayılarak, halkımıza yanlış düşünceleri kabullendirmek için adeta yarışıyorlar. Aksi düşünenler suç işliyormuş gibi değerlendirerek cezalandırılıyor. Devlet halk için vardır. Devlet, toprak bütünlüğüne bağlı siyasal örgütlü bir ulusun ya da uluslar topluluğunun tüzel varlık. Vatan ise, bir kimsenin doğup büyüdüğü ve hakim olarak yaşadığı toprak. Millet veya ulus, dil, kültür, tarih, ülkü, gelenek ve görenek birliği olarak insanların oluşturduğu topluluk. Bayrak, bir ulusu temsil eder. Peki, nereden çıktı bu söylemler? Vatandaşlarımıza güzel görünmek mi yoksa ülkenin battığı bataklığın ve yolsuzluğun gündem dışı kalması için mi? Bugün ülkemiz, geçmişte olduğu gibi dış düşmanlar ve içerideki rantçı avcılar tarafından istila olmuş durumdadır. Ülkemiz hukuksuzluk ve yolsuzluk çamurunda yüzerken, bunların üzerini örtmek için demokrasi kılıfı altında yapılan çalışmalardır. Bayrağımızı yerlere serip üzerinde tepişenlere verilen tavizleri yaşadık. Yüksek sesle eyaletleri seslendirdik. Ama susan hukuk susmaya devam ediyor.

Ülkemizi yöneten mevcut iktidar, afaki söylemlerle tüneller, yollar ve köprüler yaptık diye övünüyorlar. Elbette bizler kutluyoruz. Her zaman doğruları alkışlarız. Ancak, bu hizmetleriniz yanında hangi fabrikaları, iş yerlerini halkın hizmetine sundular? Cumhuriyet tarihinde savaşsız toprak kaybeden ülke olduğumuzu halkımız tarafından bilinmesi gerekmez mi? Doğruluk payı nedir? Şayet yanlış bilgi ise Ege denizindeki adalarımızdaki Yunan bayrağının görüntüsü bize ne anlatıyor? Ülke ekonomik çöküntü yaşarken, alış verişteki kullanılan bir poşet kadar konuşulmadı. Elbette burada iktidar kadar muhalefet de suçludur. Tabii ki halkımızın da bu suça ortaklığı vardır. Yerel seçimlere yaklaştıkça, halkın huzuru ve devletin geleceği bir kenara bırakılmış, masa kapma sevdası peşinde uğraşılmaktadır. Halkımız iş ve aş istiyor. Huzur istiyor. Adalet istiyor. Bakalım yöneticiler bunları halkımıza verebilecekler mi?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap