SON DAKİKA
SON DAKİKA


Seçim kazanmak için neler yapılıyor
27.12.2018

Türk demokrasisi çeşitli oyunlar içinde seçime hazırlanıyor. Mart iki bin on dokuz yerel seçimlerine siyasi partiler, nasıl oy alırız düşüncesinde türlü oyunların içine giriyor. Belediye başkan adaylarından aranan şartlar, partilerin ilkelerine göre olmayıp acaba hangi kesimlerden oy alırız düşünceler içinde başarıya ulaşmaya çalışıyor.

Adayların yeteneğine, kültürüne, ilkelerine bakılmaksızın sağdan olsun soldan olsun liberal olsun veya bölgesel olsun kim olursa olsun mantık öne çıkıyor. Burada önemli olan şudur. Adayların şehircilik bilincine, üretici projeleri var mı sorusu göz artı ediliyor. Bunları özümseyen de olduğunu sanmıyorum. Seçimi kazanalım yeter düşüncesi hakim.

Doğal olarak, ülkemiz akılcı düşüncelerle ve dürüstçe yönetilmediği aşikar. Bir kere şunu açıkça ifade etmek istiyorum. Partiler, ilkelerinin dışında ne pahasına olursa olsun seçimi kazanmak istemesi ve bu zihniyetin devam ettiği sürece değişen bir şey olmayacaktır.

Peki, bu duruma nasıl geldik?

Ülkemizde yaşanan olumsuzlukları gören halkımız, iktidara verdiği sinyaller karşısında iktidar sallanır gibi olmasına karşın, muhalefette artık bu olumsuzluğa ve hukuksuzluğa son verelim çabaları ile halkımızın karşısına çıkmaya çalışıyorlar. Ancak, parti yöneticileri bu planları yaparken halkımıza çok büyük görevler düşmektedir. Bakkal defterine dönüşen ülke ekonomisi, yerel seçimlerde daha da zor duruma düşecektir. Halkımız gerçekleri görme zamanı geçiyor.

 Adalet ve Kalkınma Partisi, artık halktan uzaklaşmıştır. Hukuku yok sayacak kadar uygulamalarının içinde yerel seçimlere girilmesi de halkımızı düşündürmektedir. Seçimlerin sonucunda hangi siyasi parti kazanırsa kazansın, halkımız arasında ayırım yapmadan hizmet götürmeleri büyük beklentimizdir. Hizmette ayırımın güçlü- güçsüz, genç- yaşlı, zengin – fakir en önemlisi yandaş ayırımı yaparak değil hak eden ve etmeyen şeklinde olmalıdır. 

Yine en iyi kararı halkımız verecektir.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap