SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kuklacının planı..!
20.10.2023

Tüm zamanların en özgün ve karizmatik yazarlarından biri olan Albert Camus; “Hiçbir ideoloji bir çocuğun gözyaşlarından daha değerli değildir” diyor.

Çok doğru evet değil. Ancak, hangi coğrafyada hangi ülkede zulüm varsa orada yaşayan yetişkin toplumun bencil basiretsiz tutumuyla sorunlar devam eder.

Ortadoğu’da bitmeyen gözyaşı, sefalet ve bir halkın esaret içinde yaşamasına çözüm bulunamıyor.

Neden?

Zira Kuklacı böyle istiyor. Ortadoğu’nun petrolü batıya, batının silahlarını Ortadoğu’ya akıtarak yıllarca bölgede kan ve gözyaşı dinmiyor. Şimdi de kuklasına hamilik yapmak için savaş gemilerini gönderiyor. Burada önemli olan emperyalizmi çok iyi tahlil etmeden yaşanan acıların arka planı anlaşılmaz değil.

Zira biz anlıyoruz. Büyük Ortadoğu Projesi…

Büyük Ortadoğu Projesinin bir ayağında ülkemizin olduğu gerçeği var. Bunu Yahudi Haham Dov Lior, Büyük İsrail hedefimize ulaşmak için “Kürdistan” vaadiyle Kürtleri inandırıp, onları Türklerle çatıştırmak zorundayız söylemlerinden açıkça anlayabiliyoruz.

Ortadoğu’da yaşanan acı gerçeklerin sonuçlarından tüm dünya etkilendiği gibi şüphesiz ülkemizi de çok yakından etkilemektedir. Tarihte Filistinliler, bize çok acı çektirdiler. Ağıtlar yaktırdılar. Şimdi Türkiye, uygar sandığımız dünyada yeni ağıtlarla yaşamamamız için dikkatli dış politika sergilemesi gereklidir.

Hamas’ın yaptığı can kıyımını insani değerlerimiz acısından kabul etmemiz doğru olmasa da yıllarca esir yaşayan halkın feryadı olduğunu düşünebiliriz. Ortadoğu’da resmin tamamını görebilmeliyiz. Emperyalizm,insanın mutluluğunu, yaşamını ve akıttığı kanı düşünmez. Yakın tarihte işte emperyalizm, siyonizm, terörizm ve Gazze’de yaşananlar.

İşte kuklacının planı..!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap