SON DAKİKA
SON DAKİKA


Kim takdir edecek?
6.11.2018

Hizmette sınır olmadığını hepimiz biliyoruz. Ancak, bir teşekkür beklemek kişilerin hakkı olsa gerek. Seneler öncesi taşımalı eğitime başlandığı andan itibaren mahalledeki okullar harabeye dönüşmüş hatta bazı okulların yerinde kargalar ötüyor. Ne yazık ki, bu okulların çok büyük bir kısmı köy imece yardımıyla yapılmıştır. Taşımacılıkla yapılan eğitim nedeniyle boşalan mahallelerin yerinde artık yeller esiyor.

Kaybolan bu değerlerimizi kurtarmak için devletin bir çalışmasını da göremiyoruz. Oysa takdir edilecek bir çalışma örneği gösteren muhtarımız Mustafa KILIÇ, mahallemizdeki iki okulu kendi çalışmalarının sonucunda yöreye hizmet edebilecek duruma getirdi.

Mustafa KILIÇ; Beşikdüzü ilçesinin Kızılağaç mahallelerinden biri olan Bozlu mahallesi muhtarı. Muhtar Kılıç, özellikle Cumhuriyetin ilk yıllarında okuma yazma seferberliği dönemlerinde komşu ve yakın köylerin ortak okulu olan Bozlu okulunu yöreye kazandırması gerçekten takdire şayandır. Bizlerin gözlemi de bunu açıkça doğrulamaktadır.

Muhtarımız Mustafa KILIÇ’ la, yaptığımız sohbetimizde, Trabzon’un hemen tüm mahallelerine gittiğini ve kırsal mahallelerde bulunan tüm okulların durumunun çok kötü olduğunu ifade ediyorlar. Buna karşın mahallede halkın ulaşımı için yolların düzenlemesini yaşama geçirmiş olmasına rağmen muhtarımızın sitemkar sözleri dikkatimizi çekti.

Peki, hiçbir karşılığı olmadan yöreye yapılan böylesine hizmetlerin yanında, Kızılağaç yaylasına ait devlete sunduğu projeye aldığı desteği kim takdir edecek? Meraklanma muhtarım elbette halkımız seni yalnız bırakmaz. Bundan böyle kalıcı hizmetlerini beklerken, okullarımız için yaptığınız olağanüstü çalışmanız nedeniyle gönülden teşekkür ediyorum.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap