SON DAKİKA
SON DAKİKA


Halkımız cesur kararlar almalıdır..!
26.10.2018

 En güzel yalanların nerelerde söylendiğini biliyor musunuz?

Seçim alanlarında.

Çünkü bu alanlar, bol vaatlerin verildiği ve mangalda kül bırakılmadığı yerlerdir.

Çünkü bu alanlar, demokrasinin kapısının aralandığı alanlardır. Tabii varsa….

Çünkü bu alanlar, cumhuriyetin nimetlerinden yararlanıldığı alanlardır.

İşte o günlerde ve alanlara çok az bir zaman kala, partilerin ve kişilerin beklentileri de belli olmaya başladı.

Ne garip değil mi….?

Alanlarda büyük süslü kürsüleri, sıkılan yalanları ve daha iyi duyulsun diye kolonlarla donatırlar. Seçmenler, otomatik makinalar gibi alanlara gele gide yorulmazlar. Seçtikleri kişilere güvenmeseler de artık bunu görev biliyorlar. Yerel seçimler arifesine girildiği bu günlerde halkımız yine böylesine yalan meydanlarına taşınacaklar. Ancak halkımız, bu meydanlarda cesur kararlar vererek sandıktan gerçek demokrasi çıkarmalarını bir görev bilmelidirler.

Yerel seçimler bir yerde eş dost işi olduğu için önemli olsa da, inatla temel değerlerimizi yok etmeye çalışan düşüncelere dur demek için verilen demokrasi sınavıdır. Bu seçimlerde kişisel kırgınlıklar doğabilir ama, toplumsal yaraların acısı bir hayli fazla olur. Bu nedenle seçmenler, kendilerini duygusal düşüncelerden arındırarak yapacağı tercihlerini mantıksal alanlara yönlendirirlerse doğruyu bulmuş olmazlar mı?

Bugün seçilmişler, beldelerimizden tutun da şehir merkezlerimize kadar uzanan yerel yönetim anlayışı, hiçbir zaman halkın yanında olmadığı gibi meydanlarda savurduğumuz yalanlara yenilerini

ekleyip halkı oyaladılar. Oysa seçim alanları, demokrasinin gül bahçeleridir. Bu güllerin bakımını üslenen vatandaşlarımızdır. Vatandaşın baktığı, büyüttüğü ve kokladığı gülleri mangala koyarak yakanlara sanırım izin veremeyiz.

Demek ki, halkımıza büyük görevler düşmektedir. Ülkemizde görülen siyasi ve ekonomik olumsuzlukların odak noktaları yerel yönetimlerdir. Halkımız bu bilince sahiptir. Doğru ile yanlışı ayıracak kadar bilgiye sahiptir. Yaklaşan yerel seçimlerde halkımız gerçek demokrasi yolunda sağlıklı karar verir.

Her zaman doğrular halkımızın düşüncesinde bulunur….!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap