SON DAKİKA
SON DAKİKA


Gizli kahramanlar!
24.01.2019

Demokrasinin temel taşları olan muhtarla, doğrudan temsilin en güzel örneklerindendir. Siyasi eğilimleri olsa bile, bağımsız olarak el ilanlarıyla seçimlere katılırlar. Seçilmiş veya seçkin anlamına gelen muhtarlar, mahallelerin yasalarla belirtilmiş işlerini yürütmek üzere o yörede oturanlarca seçim yoluyla görev almış kişiler olup, Kaymakamlığa bağlı olarak görev yaparlar. Görevleri arasında en önemlisi, sandık seçim listesini askıya çıkarır ve seçmen kağıtlarını yerine ulaştırırlar.

Mart ayında yapılacak yerel seçimlerinde muhtarları da yakından ilgilendirmektedir. Bize göre siyasi iktidar gizli kahraman yaratmak veya bulmak için muhtarlarla sıkça toplantılar yapmaktadırlar. Her ne kadar bağımsız seçilseler de, siyasi düşünülmektedirler. Zira ülkemizde hala demokrasi anlayışı havada gezer gibi gözüküyor.

Muhtarlar Federasyon Başkanının açıklamalarına katılmakla beraber, seçim listelerinin askıya çıkarılmasındaki dikkat muhtarındır. Yerel seçimlere yaklaşıldıkça her gün ülkenin her tarafında yükselen kanunsuz seçmen kayıtları gerçekten demokrasiye vurulan büyük hançerdir. Bizler bir matematik hesabıyla bir hanede ana baba, altı çocuk, nine dede ve eşimizin anne babasıyla on iki kişi yaşarken, baraka dahi olamayan hanede kırk, elli ve daha fazla kişi oy kullanacak. Bu olay bölgemizde de görülmüştür. O zaman aklımıza takılan sorulara yanıtı kimler verecek?

Bir mahalleyi yönetmek için muhtar adayları furyası demokrasi için sevindiricidir. Ancak, düşündürücü birçok sorulara yanıt bulmak, muhtarların sıkça kaçak saraylarda toplanması mıdır? Mahalle yöneticileri, yeniden seçilebilmek için mi ikametgahlardaki usulsüzlüklere göz yumuluyor? Tabii bu olay mevcut siyasi iktidara da oy kazandırır görüşü hakim. Oysa bu düşünceler yerelde demokrasiyi yok etmez mi?

Zaten yok ne fark eder? Burası Türkiye!

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap