SON DAKİKA
SON DAKİKA


El insaf
8.09.2023

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener’in Afyon’da konuşmasını yaptı. Akşener siyasette partisine yeni bir ayak basacak zemin arayışı içinde olduğu izlenimi verdi.

Temelde milliyetçi ve Atatürkçü siyaset yapacağını gözlemledik. Ülkede büyük sorunlar yumağı içinde sığınmacılar üzerinden iktidara yüklendi.

Ancak,

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş’ı yeterince cesaretli olmadığı için eleştiri yağmuruna tutmasını anlamış değilim. Gençliğim var, kimsenin hakkını yemem benim hakkımı da yetirmem diyen delikanlıyı unutmuş galiba!

İki önemli kentin belediye başkanları bizler de cumhurbaşkanlığına adayız demelerini mi beklediler?

Peki, altılı masayı yıllarca toplayan kim ve bir ihtiras uğruna masadan kalkan kim? Altılı masanın yanlışlıkları son anda mı anlaşıldı? Ateşten gömleği giyen kişiye hangi ölçüde destek verdiğiniz tartışılırken insanlara el insaf dedirtme.

Bu anlamsız tartışmalar bizi seneler öncesine götürüyor. 1983 yılında Özal ölünce zamanın başbakanı Süleyman Demirel’e, cumhurbaşkanlığına aday mısınız soru üzerine o makamı kimse reddedemez dedi ve Kılıçdaroğlu ateşten gömleği giydi

 

Yerel seçimlere herkes kendi adayları ile katılsın söylemi biraz manidar geldi bize! Ama yerel seçimlerde ittifakın kapılarını da kapatmadı. Yani net gözükmüyor. Zira mart ayı başında yaptığı açıklamaları henüz net değil.

Bize göre İYİ Parti’de partileşme süreci tamamlanmamıştır.

Atatürkçü, milliyetçi ve cumhuriyetçi çıkışları güzel olsa bile…

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap