SON DAKİKA
SON DAKİKA


Değişim Rüzgârları Sert Esiyor
23.06.2023

Cumhuriyet Halk Partisi bulgur kazanı gibi kaynıyor.

Konu, değişim.

14-28 Mayıs Cumhurbaşkanlığı ve milletvekili seçimlerinde millet ittifakı seçimi kaybetmiş ve CHP’de Sayın Kılıçdaroğlu sorumlu tutularak parti içinde değişim rüzgârları seslendiriliyor. Aslında millet ittifakı seçimi kaybetmemiştir. Cumhur İttifakı seçimi, net bilinmeyen sığınmacıların oyları ve buna devlet gücü ile sandık hilelerini de ekleyerek kazanan taraf oldu.

Peki, değişim naralarında Cumhuriyet Halk Partisi, genel başkan mı arıyor yoksa kaybettiği ilkelerini mi?

Burası çok önemli..!

Bize göre öncelik ilkeler olmalıdır. Acilen tüzük değişikliği yapılarak aidatını veren üyeleri ile kurumlarının yöneticilerini, vekillerini, belediye başkanlarını seçmek olmalıdır. Partide değişim tabandan başlaması daha akılcıdır. Partide, ilkeler öne çıkarak yerelden tepeye kadar tüm kurulların istifası ve tekrar aday olmamaları tek çıkar yoldur. Öyle görülüyor ki, fırsatçı baykuşlar sorumluluk almaya çalışırken, aldıkları sorumluluğun hesabını vermediklerini unutuyorlar.

Önümüzde çok kısa bir tarihte yerel seçimlere gidilirken, partinin genel kurulundan sonra zamanın çok kısa olması nedeniyle yerel seçimlerde başarı aramak hayaldir. Cumhuriyet Halk Partisinin bir daha yanlış yapma lüksü yoktur. Parti, yanlışlıklarının nereden kaynaklandığını tespit ederek yerel seçimlere hazırlanmalı ve genel kurulunu daha sonra gerçekleştirmelidir.

Türkiye’nin sorunları kısa sürede çözülemeyeceği için, CHP gibi bir partinin disiplinli bir şekilde kendine gelmesi şarttır. Zira ülkenin bu partiye ihtiyacı var. Cumhuriyet Halk Partisi Kılıçdaroğlu’nun ve onun yanındaki şaklabanlarının gitmesi ile düzelmez. İfade ettiğimiz gibi tüm örgütte değişimle olur. Değişim için parti yönetimine yüklenmekte sanırım biraz haksızlık yapmış oluruz. 14-28 Mayıs seçimlerinde kazanan ve kaybeden arasındaki en büyük fark, inanılmaz büyük şaibedir. Bugün bu neden konuşulmuyor? Algı yaratmaya gerek yok.

Evet, bir değişime gerek var ama biraz erken gibi.

Partide kravatlı fırsatçıları görmek istemiyoruz.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap