SON DAKİKA
SON DAKİKA


Değişim gerekli imiş
30.06.2023

Evet,

Değişim!

Kulağa çok güzel geliyor.

Tüm siyasi partiler, tekelleşen siyaset anlayışını acilen bırakarak kendilerini yenilemelidir. Özellikle Cumhuriyet Halk Partisi söz konusu olunca daha da önem taşıyor.

Ancak,

Değişelim, hep beraber değişelim. Kendimizi yırtalım, avazımızın çıktığı kadar bağıralım. Önemli olan sesimizi duymak. Hiç duyan var mı?

Olsa idi gerçekten böylesine yanlışlıklar olmazdı. Başa geçen her şeyi en iyi biliyor.

Yol tarif eden o,

Yol gösteren o,

Yol veren o, değişecek de o..!

Nasıl bir değişim, nasıl değişeceğiz?

Değişim baştan mı başlayacak yoksa il ve ilçelerden mi olacak? Neden kurultay yapılıyor?

Öncelik tüzük kurultayı yapılsın. Sorunlar tartışılsın ve kurultayın sonunda genel kurula katılacak kişiler seçilsin. Kurultayda sandık görevlisi kişiler de olsun başkanlık yapan, meclis üyeleri, düz üyeler de olsun.

Kurultayda herkesin söz hakkı olsun. Bütün taşlar artık partinin genel merkezinde görev yapanların önüne dökülsün ve yönümüz, konumumuz net belirlensin.

Sağcı parti mi, sosyal demokrat mı, sosyal demokrat görünümlü sağcı bir parti mi veya Kemalist parti mi olacağız hedefler net olarak ortaya konulsun.

Muhalefetin, iktidarı tam tahlil edemediği kanaatindeyim. Devamlı bir konuya takılarak aynı söylem ve ifadelerle muhalefet yapılıyor. Defalarca ifade ettik yanlış.

Önümüzde yerel seçimler var. Cumhuriyet Halk Partisi nasıl bir yol çizecek acaba? Elinde on bir büyük şehir belediyesi var. Tekrar bu belediyeleri kazanmak adına ne yapacaksa yapsın artık. Kurulacak ittifaklarda hiç kimse benim oyumun üzerinden çeşitli pazarlıklar yapmasın.

Hiç kimse ulufe dağıtır gibi belediye başkanlığı, il encümen üyeliği dağıtmasın.

Genel başkan dahil tüm il ve ilçe başkanları değişmesi gerekiyorsa değişsin. Yönetimlerde görev alacak kişiler de özel ayırım yapılmadan belli bir kesime forsa edilmesin ve parti bir kesimin partisi olmaktan kurtarılsın.

Partide iç tüzük kurultayı yapılsın ve seçilme kıstasları belirlenerek ebedi siyasette kalacak kişiler temizlenip yerlerini gençlere bırakacak sistemler getirilsin.

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap