SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bu Kirli Dile Son Verilsin
12.05.2023

 

Akla gelmeyecek oyunlar ve ithamlarla neye varmak istendiğini halkımız görüyor.

“Seçime gidiyoruz, savaşa değil. Nice iktidarlar değişti, yola hep devam ettik. Azıcık sağduyu…”

Bu açıklama Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı Kemal Kılıçdaroğlu’na ait. Peki, Kemal Kılıçdaroğlu, böyle bir paylaşım yapmaya neden gerek duyuyor? Türkiye normal bir seçim sürecinde olduğuna göre, her siyasi aktör, karalama, iftira ve manipülasyonlardan uzak, rakiplerine saygı çerçevesinde, toplumu gerecek dil kullanmaktan uzak durmak zorunda değil mi?

 

Siyasette rakip olmak demokrasinin gereği değil mi?

Her siyasi parti, ittifak veya birey, ülkeyi yönetmeye ilişkin program ve vaatlerini demokratik sınırlar içinde açıklama hakkına sahip değil mi?

 

Tüm bu sorulara verilecek yanıtların cevap evet olduğuna göre 14 Mayıs seçimlerine az bir zaman kala Millet İttifakı cumhurbaşkanı adayı, kirli dillere son verilsin diye neden söyler? Bu ifadeleri iktidardaki parti yetkililerin söylemesi gerekmez mi?

 

Türkiye, normal demokratik bir yarış sürecinden geçmiyor. Öyle bir seçim sürecine giriyoruz ki, artık eski Türkiye yok, zira eski dünya da yok. Viraj çok keskin. Çok dikkatli olmalıyız! Başta iktidarın yandaş medya yorumcuları, kalemşor köşe yazıları ağızlarını açtıklarında eski Türkiye’nin olumsuzluklarını ileri sürerek kendilerinin farklı olduğunu söylüyorlar. Peki, yirmi bir yıldır ülkeyi yönetenler muhalefet miydi acaba?

 

Evet, Türkiye Cumhuriyeti keskin virajda savrulmaması için, doğru, dürüst ve akılcı davranışlarıyla tüm halkımızın millet ittifakı etrafında birleşmesi olmalıdır. Zira, kirli dile son verilmesi ve ülkede tansiyon yükseldiğinde, tarafları sakin olmaya ve sağduyulu davranmaya çağırarak şiddet yaşanmasın diye tedbir alması gereken iktidar iken, üzülerek tam tersi bir süreç yaşıyoruz.

 

Muhalefet tahrik ve provokasyonlara düşmeden seçimlere sakin gidilmesini sağlamalıdır. Zira bu seçimi ya demokrasi ya da tek adam yönetimi kazanacak.

 

Yine en doğrusunu halkımız bilir.

Ancak kirli dillere son verilsin!

 

 

 

 

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap