SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bırakın halkımız konuşsun!
23.02.2019

Mart iki bin on dokuzda yapılacak olan yerel seçimlere çok az bir zaman kaldı. Evlerimizde, iş yerlerinde, sokaklarda ve hatta camilerde belediye başkanlığı seçimleri konuşuluyor. Tüm televizyon kanallarında dahi gündemi oluşturan konu, yerel seçimler. Ancak, hemen hemen iktidar yanlısı tüm televizyon ve yazılı basın, acımasızca saldırıp muhalefeti bölücülükle suçluyor. Peki, bunlar doğru mu? Asla doğru değil. Geçmişte yapılan yanlışlıkları ve bu yanlışlıklar üzerine kurulan siyasetin tek amacı halkı konuşturmamaktır. Yanlı yayınlar, ülkenin yavaş yavaş sabun kalıbı gibi elden çıkıp gitmesine göz yumuyorlar. Haksız suçlamalarla muhalefete yüklenmektedirler. Oysa demokrasilerde ülke yönetimi olsun yerel yönetimler olsun, karşılıklı suçlamalar değil reel projelerle halkın karşısına çıkmak ve halkı yönetime taşımaktır. Siyasi partiler, bu olguya nasıl bakıyor bilemem ama halkımızın bildiği tek şey, geleceğe güven ve ekonomik istikrardır.

Ama bugün ülkemizde hiçbiri yok. Tabii şıklarımızı çoğaltabiliriz. O zaman halkımızın seçilecek olanlara şu soruyu sormalarında bir sakınca yok. Yerel yönetimlere rantçıların mı gelmesi gerekir, yoksa halkın ihtiyaçlarına yanıt bulmaya çalışan kişilerin gelmesi mi gerekir? Demek ki, halkın da konuşacağı zamanlar var. Lütfen bırakın serbestçe konuşsunlar. Halka yanlış bilgiler vermeden öde tehditkar söylemler bırakılmalıdır. Son yıllarda halkımızın hür iradesi sandığa yansıdığını söylemek imkansız gibi. Ünlü halk ozanı Aşık Mahsuni Şerif bir dörtlüğünde ne diyor. Ben de bir insanoğluyum Bırak beni konuşayım. Bir başım bir beynim vardır, Bırak beni konuşayım. Konuşun artık, sandıkta konuşun. Ülkemizdeki tüm olumsuzluklar için konuşun. Kaybolan topraklarımız için konuşun. Satılan değerlerimiz için konuşun. Elimizden alınan tarımımız için konuşun. Yaşamak için demokrasiyi konuşun. İşte sandık önünüze geliyor. Hukuk hesap sormuyorsa halkımız sorsun. Kim olursa olsun ülken için kim yanlış yapıyorsa hesap sorsun. Ancak, adil olarak...

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap