SON DAKİKA
SON DAKİKA


Bilerek mi oy veriyorsunuz?
22.11.2018

 

Hayır.

Bin kere yeminle hayırrrrrr.

Vallahi da hayır, billahi da hayır.

Sanki ülkemiz güllük gülistanlık. Yediden yetmişe tüm vatandaşlarımızın yaşamsal gibi ciddi sorunları varken, Türkiye devlet olarak doludizgin halk oylamasına koşuyor.

Neden?

Ülkemiz ve halkımız adına yeni hazırlanan tuzak anayasayı oylamak için.

Kimilerine göre tuzak kimilerine göre güçlü yönetim için. Günlerce  vatandaşımızla sohbetlerde ülkemizin ve halkın durumunu konuştum. Hemen herkes isyan bayrağını açmış gibi. Siyasi parti liderlerinin meclisteki çalışmalarını takip etmeye çalışıyorum. Şimdiye kadar gördüğüm tek şey iktidarın vatandaşlarımızı açıkça aldattığıdır. Bize göre bu bir taktikten öteye gitmiyor. Zira muhalefette bu taktiğe yanıt verirken referanduma neden bu ülkenin gittiğini unutur oluyoruz.

Üzülerek ifade etmek istiyorum. İktidarın, Türkiye Cumhuriyeti tarihi ile bir takıntısı var. Açıkça cumhuriyetle hesaplaşmak istiyor. Hemen her gün yerel ve ulusal tüm gazeteleri takip etmeye çalışıyorum. Halka yansıtmaya çalışılan fikirler hep yandaş parti fikri. Süzme fikirlerle vatandaşlarımızı yanıltıyorlar. Fikirlerin tartışılmasına demokratik ortamda saygı gösterirken, kin ve nefretle yaklaşımlar asla doğru değildir. Ülkeyi yönetenler daima muhalefeti suçlayarak denetimden kaçmasını hangi mantık kabul eder?

Şimdi halkımıza soruyorum…

Mart 2019 da yapılacak yerel seçimlerde, yaşanan tüm olumsuzluklarda,

Tüm kalemleri alt alta koyarak kitap yazılabilecek kadar devletin mallarını peşkeş çeken bir iktidara hayır demeyecek misiniz?

Dünyada gıpta ile bakılan ordumuzun komutanlarının başına çuval geçirildiğinde seslerini çıkarmayan iktidara hayır demeyecek misiniz?

Dışardan ithal edilen ve ne olduğu belli olmayan et, buğday, şeker ve sayamadığım besin maddelerinde neden yabancılara bağlı olduğumuz için hayır demeyecek misiniz?

Yüksek mahkemelerde devletin yüksek yöneticileri yargılanmasın diye hukukun kendileri lehine çevirenlere hayır demeyecek misiniz?

Emekliye sadaka bile vermeyen iktidara hayır demeyecek misiniz?

Dolaylı baskı ve onur kırıcı söylemlerle halkın karşısına çıkan iktidara hayır demeyecek misiniz?

Din iman edebiyatı ile halkımıza kandırmaya çalışan iktidara hayır demeyecek misiniz?

Vatandaşlarımıza bir şey daha söylemek istiyorum. Hatırla iş yapmayın. Her zaman araştırmalı ve doğruları aramak için çaba göstermeliyiz. Bu sadece kendimiz için değil çocuklarımızın, komşularımızın ve yurdumuzun geleceği için bir ibadet olmalıdır.

Unutmayın referandum ülkemizin geleceği için çok önemlidir. Yoksa torunlarımıza yanıt veremeyiz.

 

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap