SON DAKİKA
SON DAKİKA


Aynı sazın teline mi vurdun?
17.03.2019

Bak sen hele!

Bunu bizler biliyorduk ama itiraf edeceğini bilmiyorduk. Bundan önceki AKP ilçe başkanı ve şimdi Beşikdüzü Belediye Başkan adayı Sayın Harun Demirci, seçim çalışmalarını yaparken, bir yöre derneğinde yaptığı konuşması gerçekten çok ilginç geldi bize. Sazın akordunu çok iyi ayarlamış olacak ki, aynı sazın teline vurduk diyor. Doğruları söylediği için alkışı hak etmiyor değil.

Sayın Demirci, her gittiği yerden aynı sazla aynı tele vurmaya çalışıyor. Ortak sazın telini atmış bir projeden söz ediyor. Ancak biz önemli olarak söz ettiği projeleri bir irdeleyelim.

  • Özellikle teleferik için övünüyor. Beşikdüzü halkının yararına ise bir sözümüz olamaz. Teleferik için devleti kullanarak alınan paralardan sonra tüm proje tamamlanmadan neden başka bir şirkete devredildi?
  • 2- Yurt binasının yapılmasıyla bir fakültenin geleceğinin garantisi olsa bile, Beşikdüzü’nden ayrılan bin sekiz yüz öğrencinin günahı nedir? Yüksek okulun bölümleri neden kapandı?
  • 3- Cezaevinin yapılmasıyla istihdam sağlansa bile Beşikdüzü’ne ekonomik girdisi ne olabilir? Ki devlet yatırımını alıp belediye hizmeti gösterilmesi.
  • 4-Karadeniz Bölgesi’nde olmayan kapalı otopark ve üzerindeki pazar yerini, vatandaşın yerini gasp ederek hukukun ret yanıtına rağmen hangi hukuk kurallarına göre yapımını sürdürüyorsunuz?
  • 5-Köy Enstitüsünün ilk binalarından olan okulu ve çevresindeki enfes güzellikleri yıkarak beton yığınına hangi düşüncelerle verdiniz?
  • 6- Yıllar öncesinden sahil yolunun ilçeyi denizden uzaklaştıran zihniyetle şimdi aynı düşüncelerle deniz dolgusunu yaparak halkı nasıl barıştıracaksınız?

Sayın Demirci, övündüğünüz projelerin yanında, büyük sel de mağdur olan Beşikdüzü’nün alt yapısı tamamlanmadan nasıl övünürsünüz? Demek ki aynı sazın aynı teline vurmak için yola çıktınız. Yüzü asık, içi yanan, ağlayan bir Beşikdüzü bıraktınız. Ben size daha eskilere giderek, Beşikdüzü RORO limanı ne oldu diye sorabilir miyim?

Sayın Harun Demirci, açıkça söyle. Beşikdüzü’ndeki hukuksuzluklara devam mı oysa yapılan yanlışlıkları nasıl tamir edeceğinizi ilçe halkına anlatırsanız, daha akıllıca olmaz mı?

Yoksa aynı sazın teline vurusunuz. Buna Beşikdüzü’nün izin vereceğini sanmıyorum.

Ya siz?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap