SON DAKİKA
SON DAKİKA


Ah çeken vatandaş!
28.08.2018

Yaz çalışmaları bir hayli yorucu oluyor. Yayladan sonra fındık işleri gerçekten çok yorucu. Dinlenmek için biraz gezinti yapayım dedim. Bir benzin istasyonunda arabamın deposunu doldururken pompacıya sordum.

Kaç para maaş alıyorsun?

Asgari ücret abi

Kaç saat çalışıyorsun?

Ah abi sorma gitsin!

Başım önüme eğilmiş, gözlerim yerde bir şeyler arıyormuş gibi soruma devam ettim.

Peki geçinebiliyor musun?

Pompacı içini çekerek başka şansım var mı ne yapayım dedi.

Bak delikanlı, Trabzon’da ve Karadeniz Bölgesinde yeni iş sahaları ve fabrikalar açıldı. Fabrika sirenleri kulağımızı tırmalıyor. İşçi seviş otobüsleri aralıksız çalışıyor. Trenlerin canavar düdükleri bile kulağımızı delip geçiyor. Senin bunlardan hiç haberin yok mu?

Vallahi yok abi!

Pompacının iki kollarını sıkıca tutarak, başım yerde benim de yok delikanlı diyerek istasyondan uzaklaştım. Elbette dinlenmek istemek için çıkmıştım. Bir çay bahçesine gittim. Çayımı yudumlarken, yan masadan öyle sesler yükseliyordu ki, sanki birbirlerine hesap soruyorlardı. Tabii sorgulayabiliyorlarsa! Birisi bakın kış hazırlıkları yapacağım. Çocuğun okul masrafları ev giderleri belimizi
büküyor. Bir başkası biz bu ülkeye yıllarımızı verdik emekli olduysak suçumuz nedir?

Öteki, bizim suçumuz emekli olmak. Bizim fırına, pazara ve marketlere gitme hakkımız yok. Bizim hakkımız pazar kırıntılarını
toplamak hakkımız var. Elbette çok üzüldüm. Ülkemizde üç beş kişinin hala Osmanlının lale devrini yaşaması yanında, ezici  toplumun sefilleri yaşaması asla düşünülemez. Ama var! 

İçim etmedi. Yan masaya geçtim. Beni bu güzel sohbetlerinize dahil eder misiniz dedim. Bana yer vererek çayımı bile söylediler. Öyle güzel sohbetimiz oldu ki, bitmesini istemedim. Kentimizdeki yaşanan olumsuzlukları anlattılar. Yorulmayın bu söylediklerinizi kimse duymuyor dedim. Peki nasıl duyuracağız dediler. Meraklanmayın her zaman bir umut vardır. Onu yakalamak için tüm halkımızla birlik olmalıyız. Halkımızın önüne gelen sandığa attığımız oyların akıbetini sorgulayabilirsek, sizlerin bu yakınmaları son bulur.

AMA NASIL?

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap