15 Ocak 2024 Pazartesi - 14:26
Türk mutfağının özgün tatlarından biri olan cezerye, özellikle kış aylarının vazgeçilmez tatları arasında yer alıyor. Anadolu'nun lezzet hazinelerinden biri olan cezerye, pratik tarifiyle evde kolayca hazırlanabiliyor. İşte, geleneksel lezzetin pratik bir şekilde ev mutfağında hayat bulduğu cezerye tarifi...
MALZEMELER
3 su bardağı rendelenmiş havuç
1 su bardağı toz şeker
1,5 su bardağı rondodan geçirilmiş bisküvi
1 çay bardağı kırılmış ceviz
Hindistan cevizi
YAPILIŞI
Havuçlu cezerye için, tavamıza rendelenmiş olduğumuz havucu ve şekeri alarak, havuçlar suyunu salıp çekene kadar pişirelim.
Pişen havuçları soğumaya bırakalım. Soğuyan havucumuzu üzerine rondodan geçirdiğimiz petibör bisküviyi ve cevizimizi de ekleyerek karıştıralım.
Tezgahımıza streç film serelim ve üzerine hindistan cevizimizi yayalım.
Havuçlu harcımızı da koyarak kaşık yardımı ile yayalım. Streç film yardımı ile rulo şeklinde sararak, 1-2 saat dinlenmesi için buzdolabına kaldıralım.
Hazır olan havuçlu cezeryemizi verev şekilde keselim. Çok çabuk hazırlanabilen bu lezzetli cezeryeleri dilediğimiz gibi süsleyip servis edelim.
VİDEO
SON DAKİKA
ÇOK OKUNANLAR
© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.