SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Slogan

Slogan

30 Eylül 2017 Cumartesi - 08:56








Trabzonlu yönetmen, Oscar ödülünü alırken akıcı İngilizcesi ile yaptığı esprilerle geceye damgasını vurdu. Salonu gülme krizine sokan ünlü yönetmen, gecenin sonunda basın mensuplarının kendisine yönelttiği bir soru üzerine ABD'ye yerleşmeyi düşünmediğini, hayatına Türkiye'de devam ederek dünya film endüstrisine katkısını artırmayı umduğunu ifade etti. Ünlü yönetmenin ödülünü kaldırırken sarfettiği "Bize her yer Trabzon" söylemi ise geceden beri sosyal medyada en çok konuşulan konuların başında geliyor!

***

... Seneler önce Trabzon'da kurulan küçük bir internet haber sitesinden, bugün dünyanın en çok tıklanan 10 uluslararası haber sitesinden biri haline gelen bir yapının kurucusu olmanın çok güzel bir his olduğunu söyleyen ünlü gazeteci, başarısını meslek onurunu her şeyin üzerinde tutmasına bağlıyor. Sözlerine "Gazeteciliği bir para kazanma yöntemi olarak görseydim, çok daha kolay bir hayat yaşar ve keyfime bakardım ama herkes de o küçücük şehirde aslında nasıl biri olduğumu gayet iyi bilirdi. Bizim için onurlu duruş esastır. Dünyanın her yerinden okunuyor olmak da çok şaşırtıcı değil çünkü zaten bize her yer Trabzon" olarak devam eden ünlü basın mensubunun Pulitzer Ödülü'ne aday gösterilmesi Türkiye'de olduğu kadar dünyada da önemli bir gündem maddesi oldu.

***

Ünlü bilim adamının "Çocukken Trabzon'daki köyümde inek bekliyordum ve bu sırada sık sık düşünme fırsatım oluyordu. İneklere konan sineklerin hep aynı ineği tercih ettiğini fark ettiğimde, onların da kan grubu olup olmadığını merak ettiğim günle şu an kansere çare olarak görülen inek kanından yapılan bu ilacın ortaya çıkışı arasında geçen süre rüya gibi. Şu an Cenevre'de yaşıyor olsam da aklım hep ülkemde. Elbette bize her yer Trabzon ama umarım en kısa sürede ülkemde çalışmak da mümkün olur" sözleri üzerine harekete geçen Sağlık Bakanlığı, önümüzdeki 50 yıla damga vuracak araştırma enstitüsü için kolları sıvadı.


***

Amerikan buz hokeyi ligi NHL'yi kasıp kavuran "Blacksea Storm" lakaplı ünlü buz hokeyi oyuncusu, başarısını disiplinli olmaya ve çok çalışmaya bağlıyor. Eurosport'a verdiği röportajda "Aslında benim doğduğum yerde buz hokeyi kültürü yoktur. ABD'ye ilk kez lise dönemimde burs kazanarak geldim. Hokeye çok geç yaşta başlamış olsam da bir Trabzonlu olarak asla pes etmedim. Bugün geldiğim noktayı 10 sene önce rüyamda görsem inanmazdım. Ama artık durmak yok, gelişmeye devam. Bize her yer Trabzon!" ifadelerini kullandı. Ünlü sporcu, ligin en değerli 10 oyuncusundan biri olarak gösteriliyor. * * * Buraya kadar okuduklarınızın bu hafta içinde rastladığım bazı haber kupürleri olmasını çok isterdim. Ama öyle değil. Maalesef değil. Sloganlar üretmekten hoşlanan bir ülkenin, ürettiği slogan ile gurur duyan bir şehrinin sakinleri olarak, bu sloganın içinin ne kadar dolu olduğunu düşünmemizi istedim, hepsi o. 15-20 kişi bir araya gelince koro halinde söylediğimiz bu sloganın, bir gün gerçekten dünyanın kaderini değiştirecek hale gelinceye kadar bolca katma değer üreteceğimiz, çok çalışacağımız ve gelecek nesillerin bizle içtenlikle gurur duyacağı güzel günlere...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap