SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Paran yoksa sürünürsün

Paran yoksa sürünürsün

06 Temmuz 2015 Pazartesi - 16:59




Trabzon’un Çömlekçi Mahallesi’ndeki Turgay Zengin isimli genç, 17 yaşında geçirdiği bir hastalık sonucu omuriliğindeki denge sinir sitemi bozuldu.





Turgay Zengin isimli genç, 17 yaşında geçirdiği bir hastalık sonucu omuriliğindeki denge sinir sitemi bozuldu. Zengin’in her gün tedavi görmesi gerekiyor ama devlet ancak 90 seansı karşılıyor. Zengin, “17 yaşından beri yakalandığım bir hastalıktan dolayı omuriliğimdeki denge sinir damarım zarar görmüş ve bu damarı güçlendirmek için yoğun fizik tedavi görmem gerekiyor. Ankara’daki doktorlar ‘Şu anki durumdan yüzde 70 daha iyi olursun ve kimseden yardım almadan bastonla yürüyebilirsin’ dediler. Ama Devlet bana senede 90 seans tedavi veriyor, bu da yeterli olmuyor. Devletin yardım ettiğinin dışında kalan tedavi ücretlerini araştırdım ve günlük (yatmadan) sürekli gidip gelme ücretinin 260 TL olduğunu öğrendim. Benim bunu karşılayacak gücüm yok. Devlet hastanesinde yatmaya kalktığımda da 260 TL’ye ek olarak yemek, yatma ve refakatçı parası istiyorlar. Tedavi görmem gereken cihaz  ‘lokomat’ ve bölgede sadece Maçka Devlet Hastanesi’nde var. Maçka Devlet Hastanesine gittiğimde görevliler, ‘Sağlık Bakanlığı’ndan gelen yazı ve talimatlar ne ise biz onu uygulamak zorundayız’ dediler ve ücret konusunda yardım edemeyeceklerini söylediler. Ama benim bu parayı karşılayacak gücüm yok. Tedavi olmak, yürümek istiyorum” diyerek, kendisine uzanacak bir yardım eli bekliyor. 

Yusuf ARSLAN

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap