SON DAKİKA



Haber > Yaşam > Oruç ve kin

Oruç ve kin

05 Temmuz 2015 Pazar - 09:22








Bazı İslam alimleri, imanın yani inancın ancak davranış ve ibadetlerle tamam olacağını, bu nedenle şahadet getirip Müslüman olduğunu iddia eden kişinin ibadetlerini yerine getirmemesi halinde Müslüman kabul edilemeyeceğini ileri sürmüşlerdir. Bilmemiz gerekir ki; İslam’ın şartlarından biri olan orucun Müslümanlara farz olduğu Bakara suresindeki; “Ey iman edenler!... Oruç, sizden öncekilere farz kılındığı gibi size de farz kılındı. Umulur ki korunursunuz...” ayetiyle bildirilmiştir.

Ayrıca gene aynı surenin bir başka ayetinde de; “Sizden her kim bu aya erişirse oruç tutsun. Kim de hasta veya yolculukta ise tutamadığı günler sayısınca diğer günlerde kaza etsin...” buyurularak, oruç ibadetinin yerine getirilmesi emredilmiştir. Peygamber Efendimiz de, İslam’ın beş temelinden birinin Ramazan ayında oruç tutmak olduğunu bildirmiştir. Peygamberimiz şöyle buyuruyor; “Cennette ‘Reyyan’ denilen bir kapı vardır. Bu kapıdan kıyamet gününde cennete yalnız oruçlular girerler, o kapıdan onlardan başka hiç kimse giremez...”

Kin; insanlar arasında doğmuş olan düşmanlıklardan dolayı kalpte tutulan hiddet ve kızgınlıklara, başkasının zararını gizlice arzu etmeye denir. Kin, kalpte bulunan bir hastalıktır. Bu hastalık zamanla vücudun tümüne sirayet eder bir hale gelir. İnsan bu hastalığa yakalanınca kolay kolay ondan kurtulamaz. Bunun için insan daha baştan önlemini almalı ve kendini bu hastalığa karşı dirençli hale getirmelidir. Oruçtan, daha doğrusu İslam’ın tüm şartlarından ve diğer bütün dini emirlerden maksat; tertemiz yani salih bir insan olabilmektir.

Müslümanlığı, İslam’ı kendilerine kalkan yapıp türlü dolaplar çevirerek çeşitli paralel senaryolar içine dalarak, iç ve dış mihraklarla işbirliği içinde olup iftira, karalama, asılsız ve mesnetsiz suçlamalarla toplumuna ve ülkesine zarar verenler, hangi dine hangi dinin şartlarına göre hareket ediyorlar acaba? Müslüman görünümü altında kendi çıkarları ve hırslar için akşam sabah vaazı nasihat eder görünerek, kimi etkilemeye çalışıyorlar? Yüce yaratan her şeyi gören ve bilendir. Kimlerin ne uğruna, hangi dolapları çevirdiğini toplumumuz görüyor, böylelerine asla prim vermiyor. Yüce Allah her zaman doğrudan ve doğruluktan yanadır. Dini alet ederek kargaşa ve kaos çıkarmak isteyenler, mutlaka kaybedecektir. Bereketli Ramazanlar diliyorum...

Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap