SON DAKİKA



Haber > Trabzon > Trabzon'da dere tepe eğitim!

Trabzon'da dere tepe eğitim!

Karadeniz Özel

22 Nisan 2019 Pazartesi - 16:26




Mimar Sinan Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler okuldan eve, evden okula giderken tepelerden, patikalardan, duvar diplerinden yürüyüp dereleri aşarak ulaşım sağlıyor





Karadeniz Gazetesi / Özel / Fatih SAYGIN // Trabzon’un Ortahisar ilçesine bağlı Üniversite Mahallesi’nde yer alan Mimar Sinan Ortaokulu’nda eğitim gören öğrenciler, her gün okula gidiş gelişlerde adeta trajedi yaşıyor. Evlerine gitmek için kilometrelerce yol yürümek istemeyen Öğrenciler okul ev arası ulaşımda adeta komando eğitimi alır gibi tepelerden iniyor, yükseklere tırmanıyor, duvar diplerinden yürüyüp dereleri aşıyorlar.

ÜNİVERSİTE İZİN VERMİYOR

Öğrencilerin yaşadıkları yol çilesini görenler şehir merkezinde verilen eğitim imkanının dağ köylerini aratmadığı yorumlarında bulunuyorlar. Konuyla ilgili daha önce girişimlerde bulunulduğunu belirten Üniversite Mahallesi Muhtarı Ahmet Varol, “Bahsi geçen mevki KTÜ’nün uhdesinde. Üniversite kendi arazisinde bir geçiş yolu istemiyor. Dolaysıyla buradan bir yol çalışması yapılması mümkün değil” diye konuştu.

 

 


Beğendim
1
Sevdim
5
Beğenmedim
3
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap