SON DAKİKA



Haber > Trabzon > TAHLİYE DEĞİL TAKVİYE YAPTI

TAHLİYE DEĞİL TAKVİYE YAPTI

Karadeniz Özel

14 Eylül 2017 Perşembe - 08:50




Trabzon’da yürütülen kentsel dönüşüm çalışmalarında istimlak bedeli ödenen bazı mülkler yasalara aykırı bir şekilde tahliye kararına karşın kiralanmay





DÖNÜŞÜMDE SORUN

Trabzon’un birçok noktasında devam eden kentsel dönüşüm çalışmalarında mülklerin istimlak edilmesi ve tahliye süreciyle alakalı yeni sorunlar ortaya çıktı. Bu sorunlara bu kez de denetimsizlik ve fırsatçılık kaynaklık etti. Yaşanan sorun kiracıyla, mülkün eski sahibini, mülkün eski sahibiyle de devleti karşı karşıya getirecek cinsten.

KİRAYI DA ALIYOR

Trabzon’da başta Bahçecik Mahallesi olmak üzere Tabakhane ve kentsel dönüşümün devam ettiği diğer noktalarda, mülkü belediye tarafından yıkılmak üzere istimlak edilen mülk sahipleri tahliye kararına rağmen buraları boşaltmayıp, buralarda kiracı barındırmaya devam ediyor. Böylece hem istimlak bedelini almış oluyor hem de kira almayı sürdürüyor

YASALAR UYGULANMALI


Bunun özellikle yıkımdan haberi olmayan Suriye ve Afganlara yapıldığını söyleyen Trabzon Faal Emlakçılar Derneği Başkanı ve Trabzon İn- şaatçılar Odası Başkanı Ayhan Taflan, “Mülkü tahliye etmesi gereken eski sahibi aksine yıkım sürecine dek yeni kiracılar alıyor. Bu mülkler risk taşıyan yerler, olası bir kazada kimse hak talep edemez. Gerekli kurumlar bu konudaki yasaları gereğince uygulamalı ve denetim yapmalıdır” dedi.

 

RESİM ALTI: Bu sorunun yaşandığı Bahçecik Mahallesi Muhtarı Ali Bal, “Mahallemizde istimlak bedeli ödenmesine rağmen boşaltılmayan evler var. Buralarda evin eski sahibi kira talep edince kiracı da ‘ev artık devletin, sana neden kira ödeyeyim ki?” diyor ve taraflar arasında uyuşmazlıklar doğuyor” dedi.

(ŞÜKRAN ATALAR)

 


Beğendim
0
Sevdim
0
Beğenmedim
0
Üzgün
0
İnanılmaz
0

VİDEO

SON DAKİKA

ÇOK OKUNANLAR

© 2020 www.karadenizgazete.com.tr | Karadeniz Gazetesi bir Güçlü Ticari Ve Sınai Ürünler Pazarlama Ticaret Ve Sanayi Anonim Şirketi ‘dir.

Giriş Yap